23 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη νικήτρια των καλλιστείων στο Ιράκ [εικόνες]

Η 20χρονη που κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στο Ιράκ από το 1972 αποκάλυψε ότι δέχτηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα, στο οποίο την προειδοποιούσαν ότι αν δεν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, κινδυνεύει να απαχθεί.
Η Shaymaa Qasim Abdelrahman έλαβε το τηλεφώνημα μετά τη στέψη της, που έγινε το Σάββατο.

Η 20χρονη που έχει καταγωγή από το Κιρκούκ δήλωσε ότι ναι μεν σοκαρίστηκε, αλλά τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια.


«Θέλω να αποδείξω ότι η Ιρακινή γυναίκα έχει την δική της ύπαρξη στην κοινωνία, έχει δικαιώματα όπως οι άντρες. Δεν φοβάμαι τίποτα γιατί είμαι σίγουρη ότι αυτό που κάνω δεν είναι λάθος», δήλωσε στο NBC η νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο οι διοργανωτές του διαγωνισμού ήρθαν αντιμέτωποι με θρησκευτικούς ηγέτες και αρχηγούς συντηρητικών φυλών οι οποίοι υποστήριζαν ότι τέτοιου είδους θεάματα είναι αντι-Ισλαμικά και απειλούν την δημόσια ηθική.



Σύμφωνα με το Reuters μάλιστα τουλάχιστον δύο διαγωνιζόμενες απέσυραν την υποψηφιότητά τους έπειτα από απειλές που δέχθηκαν, ενώ το κομμάτι με τα μαγιό αντικαταστάθηκε με μία πιο σεμνή εμφάνιση ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Η πρώτη και τελευταία φορά που το Ιράκ συμμετείχε σε κάποιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς ήταν στα Μις Υφήλιος το 1972 με την Wijdan Burhan al-Deen.