07 Δεκεμβρίου 2015

Οργή Καραμανλή για τις παπριές Καμμένου

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τα όσα τις τελευταίες ημέρες υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στο όνομά του.

Ο κ. Καραμανλής είπε σε συνομιλητές του ότι ουδέποτε «συμβούλευσε» ή «συμβουλεύει» τον κ. Καμμένο, όπως ο ίδιος είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, και ούτε καν έχει μιλήσει μαζί του. Τα όσα επίσης ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος περί «καραμανλικών βουλευτών», που είναι έτοιμοι να ψηφίσουν νομοσχέδια και να στηρίξουν την κυβέρνηση, ο κ. Καραμανλής θωρεί «αστειότητες», που σκοπό όμως έχουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής, μάλιστα, υπενθυμίζει στους συνομιλητές του τη σφοδρή επίθεση που είχε εξαπολύσει εναντίον του πριν από μήνες ο κ. Καμμένος.

Ζητούν παρέμβασή του

Πληθαίνουν τα πρόσωπα εντός και πέριξ της Νέας Δημοκρατίας που περιμένουν μία παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για τις εξελίξεις στο κόμμα, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο ίδιος έχει πυκνώσει τις επαφές του, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κοσμοσυρροή στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, ωστόσο, προτιμά να ακούει όσα περισσότερο και να μιλάει λιγότερο. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν κρύβει την ανησυχία του για την παράταξη που ίδρυσε ο Εθνάρχης, ξορκίζει, δε, κάθε σενάριο που κάνει λόγο για διάσπαση της ΝΔ μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

«Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται να είναι δυνατή, ενωμένη και συμπαγής για να επιτελέσει όσο το δυνατόν καλύτερα τον ρόλο της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης», τονίζει σε κάθε ευκαιρία. Όσο για τα σχέδιά του; Εκεί κι αν κρατά κλειστό το στόμα του, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν κίνησή του, όταν ξεκαθαρίσει το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τοπίο.

* Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.