07 Δεκεμβρίου 2015

Βερολίνο: Ό,τι θέλουμε να πούμε, το λέμε απευθείας στο γατάκι τον Τσίπρα

Ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτε για τέτοιες εκθέσεις και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει κυβέρνηση»

«Ό,τι θέλουμε να πούμε, το λέμε απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», το οποίο επικαλούμενο εσωτερική αναφορά χαρακτήριζε την Ελλάδα «πρακτικά ακυβέρνητη».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, σχολιάζοντας τα περί «ακυβέρνητης χώρας» ο κ. Ζάιμπερτ ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτε για τέτοιες εκθέσεις και υπογράμμισε: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, ότι θέλουμε να πούμε, το λέμε απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς αναφορικά με το αν το Βερολίνο είναι ικανοποιημένο από την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει, ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι πρόκειται για ένα θέμα διμερές, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι ικανοποιημένη η Κομισιόν και τα αλλά ευρωπαϊκά όργανα.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε, πάντως, τη Δευτέρα και η εκπρόσωπός του γερμανικού ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι πολύ καλές και ότι ο υπουργός Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ «έμεινε πολύ ικανοποιημένος» κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται πως το δημοσίευμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ώθησε τη γερμανική Πρεσβεία να εκδώσει δελτίο τύπου, αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ στην Αθήνα, ο οποίος επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.