28 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τούρκος «Γκρίζος Λύκος» εκτελεστής του Ρώσου πιλότου στη Συρία δηλώνει αμετανόητος!

Ο Alpaslan Celik, ο "Γκρίζος Λύκος" οποίος βγήκε στις κάμερες και υπερηφανευόταν ότι σκότωσε (αφού βασάνισε) τον ρώσο πιλότο προέβη σε δηλώσεις στην τουρκική ηλεκτρονική εφημερίδα hurriyetdailynews, αναφορικά με την αποτρόπαια και κόντρα στο δίκαιο του πολέμου πράξη του

Ο Αλπασλάν Τσελίκ, από την πόλη Κεμπάν, περιφέρειας, Ελιαζίγκ στην Κεντρική Τουρκία είναι μεταξύ άλλων και υιός του πρώην δήμαρχου της πόλης, ωστόσο ο νεαρός Τσελίκ είχε άλλες φιλοδοξίες και ανησυχίες, καθώς πριν πολεμήσει στην βόρεια Συρία δίπλα στους ντόπιους Τουρκομάνους, είχε επίσης πάει και στο Βόρειο Ιράκ και πάλι προς υπεράσπιση των εκεί ομόφυλών του, Τουρκομάνων.

Ο εν λόγω κύριος επανήλθε και μάλιστα δριμύτερος, καθώς μόνο μετανιωμένος δεν εμφανίζεται για την πράξη του, αλλά την θεωρεί ως απόλυτα δικαιολογημένη ενέργεια, ως φυσική ενέργεια αντιποίνων, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ (www.hurriyetdailynews.com).

«Ο πιλότος είχε μόλις πριν πέντε λεπτά βομβαρδίσει, σκοτώσει και τραυματίσει τα αδέρφια μας. Δεν υπάρχει θέση για κάποιον που βομβαρδίζει κάθε μέρα Τουρκομάνους αμάχους στην συνείδησή μου», είπε ο Τσελίκ, τον οποίο ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ έχει καταγγείλει ως τον δολοφόνο του Ρώσου χειριστή οπλικών συστημάτων του καταρριφθέντος Su-24, αντισμήναρχο Όλεγκ Πεσκόφ.

«Τα αντίποινα είναι το πλέον φυσικό δικαίωμα. Είναι στη ζωή», είπε ο Τσελίκ, ο οποίος προφανώς όμως μάλλον παριστάνει ότι αγνοεί το δίκαιο του πολέμου τόσο όσον αφορά στην μεταχείριση αιχμαλώτων, αλλά και την αντιμετώπιση άοπλων αλεξιπτωτιστών, εναντίον των οποίων έβαλλαν οι Τουρκομάνοι όσο οι δύο πιλότοι ήταν στον αέρα.

Βέβαια η Τουρκία εν γένει έχει να επιδείξει ένα βεβαρημένο ιστορικό όσον αφορά το δίκαιο του πολέμου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και και εν καιρώ πολέμου...

Πηγή: mignatiou.com
http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=182893&catid=7