06 Δεκεμβρίου 2015

Παντελόνι καμπάνα, αφραγκιά και ΣΥΡΙΖΑ

του Φαήλου Κρανιδιώτη

Οδεύουμε αισίως για την δεκαετία του 1970. Για να ταξιδέψουμε έχουμε μεγάλο περιορισμό συναλλάγματος, όπως και τότε. Μας πάνε τρένο για έξοδο από την Σένγκεν, οπότε διαβατήριο και θα περνάμε συνοριακό – διαβατηριακό έλεγχο. Όπως και τότε. Στα αεροδρόμια από τη μία θα πηγαίνουν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι κι από την άλλοι θα πηγαίνουν οι ψωριάρηδες, εμείς.

Σε λίγο θα ξανανοίξει κι η ΥΕΝΕΔ και θα βλέπουμε Ταρζάν, «Άγνωστο Πόλεμο» κι «Εν τούτω νίκα». Ελπίζω οι σύντροφοι να μην ξαναφέρουν στην μόδα τα τεριλέν παντελόνια καμπάνα και τα νάϋλον πουκάμισα με τα μεγάλα πέτα. Να έχουμε αυτό το ξέμπαρκο μπατιρημένο εξαρχειώτικο καθεστώς κι από πάνω να κυκλοφοράμε και σαν τον Τόνυ Σφήνο;

Όμως δεν τρέχει τίποτα. Τα ταξίδια είναι αστικές πολυτέλειες. Μέχρι το χωριό με το ΚΤΕΛ και πολύ μας είναι. Τι είναι μερικές διασυνοριακές δυσκολίες και περιορισμοί, μπροστά στην περηφάνεια να πηγαίνουν ο Αλέξης κι ο Τσακαλώτος και να λένε κουλαμάρες στους όξω; Αφού εμείς είμαστε γάτες και καπάτσοι. Έχουμε Υπουργούς που φέρνουν μούφα νόμους, δηλώνοντας δημόσια πως είναι για τα μάτια των κουτόφραγκων και πως δεν θα τους εφαρμόσουμε.

Στα σύνορα με τα Σκόπια πέφτει ξύλο κι απ’ ό,τι φαίνεται θα μας μείνουν δώρο οι περισσότεροι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, εκ των οποίων μερικοί επιτέθηκαν σε Σύριους, διότι θέλουν κι αυτοί τα προνόμια των αληθινών προσφύγων. Μέχρι Νεπαλέζοι, λέει, υπάρχουν στην Ειδομένη, ακόμη και Μαροκινοί. Τώρα πότε ξεκίνησε πόλεμος στο Νεπάλ και στο Μαρόκο, μου διαφεύγει. Κάτι σουρεαλιστικοί μαοϊκοί αντάρτες υπήρχαν κάποτε στο Νεπάλ αλλά δεν έχω πρόσφατα μαντάτα τους. Στο Μαρόκο πάντως ο Βασιλιάς στρώνει μάγουλο κι όλα πρίμα.

Θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Άφραγκοι, παρίες της Ευρώπης, τίγκα στους αναφομοίωτους μουσουλμάνους, υπερφορολογημένοι.

Όμως, αδέρφια, αγάντα. Χαμογελάστε. Θα είμαστε πτωχοί κι απόβλητοι, όμως θα μας αγκαλιάζει στοργικά τους ώμους η πολιτική ορθότητα. Θα έχετε σύνταξη της πλάκας, δια χειρός Κατρούγκαλου, όμως την Παιδεία θα σας την αναμορφώσει ο Λιάκος, ο πνευματικός μπαμπάς της Ρεπούση. Τα παιδιά σας θα μαθαίνουν πως ο Παύλος Μελάς ήταν τζιχαντιστής κι οι Πόντιοι σαμποτάρισαν τα τούρκικα μαχαίρια πέφτοντας ύπουλα πάνω τους.

Θα κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, όμως έρχεται το σύμφωνο συμβίωσης και θα ανασάνει σύσσωμο το Έθνος. Το σύνθημα που φλέγει τα στήθη των Ελλήνων, από το Δραγατσάνι, τα Δερβενάκια και το Λαχανά, ως την Κορυτσά και πυρπολεί τα status στο facebook και τους τσεγκεβάρες του τουήτερ, θα γίνει πραγματικότητα. Η λόρδα και η ανεργία έχουν κοινοποιηθεί (share) σε κόσμο και λαό από τον Αλέξη και τον συνεργό του αλλά η gay μειοψηφία θα αποκατασταθεί με δόξα και τιμή. Η Μαριορή θα αποκτήσει σύμφωνο συμβίωσης. ΄Ο,τι δηλαδή της έλειπε. Αυτό δεν συζητάνε κυρίως στις ουρές του ΟΑΕΔ και στις εφορίες; ‘Όστις αντιτίθεται είναι a priori ομοφοβικός, φασίστας κλπ. Το ξέρουμε το έργο από το μεταναστευτικό. Άμα δεν θες σύνορα κεφαλογραβιέρα, είσαι ρατσιστής κλπ. «Ψόφο», όπως λένε οι υστερικές κυράτσες της «προόδου».

Α, και μην το ξεχάσω. Εκείνα τα παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία τώρα τα ταΐζουν ένθετα της «Αυγής», χορτάσανε; Οι αυτοκτονίες κοπήκανε; Κρατάει στους υποψήφιους αυτόχειρες το χέρι ο Σκουρλέτης και τους τραγουδάει το «΄Αϊντι μάλε» και μετά σφύζουν από αισιοδοξία. Κερδάμε…

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)