08 Δεκεμβρίου 2015

Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο Σύρος που πλαστογραφούσε διαβατήρια

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ για έκδοση του πλαστογράφου Σύρου στην Αμερική.

Ο Η.Κ θα δικαστεί  για τα αδικήματα της «συνωμοσίας για τη διάπραξη πλαστογραφίας και απομίμησης διαβατηρίου», «διακεκριμένης υποκλοπής ταυτότητας» και «εξαπάτησης του κράτους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ν. Παντελή και έκανε δεκτό το αίτημα του περιφερειακού δικαστηρίου της Κολούμπια για τη σύλληψη και έκδοση του Σύρου Η.Κ. στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα απέρριψε την έφεση του Σύρου κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που είχε ταχθεί υπέρ του αιτήματος του δικαστηρίου της Κολούμπια για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο Σύρος υποστήριζε ότι σε περίπτωση που εκδοθεί στις ΗΠΑ δεν θα έχει δίκαιη δίκη και ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον παγίδεψαν, οδηγώντας τον στη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας στην οποία δεν θα είχε οδηγηθεί μόνος του.

Κατά την δικαστική πορεία που διέτρεξε ο Σύρος ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, παραδέχθηκε ότι προέβη σε κατασκευή πλαστών διαβατηρίων, αλλά επισήμανε ότι δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Σύρου, ανέφερε ότι ο Η.Κ. δεν μπορεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ για πράξεις που κατηγορείται ότι τέλεσε στην Ελλάδα