02 Δεκεμβρίου 2015

Ανατριχιαστικό βίντεο τζιχαντιστών: Προετοιμάζονται για αποστολή αυτοκτονίας

Ενώ οι βουλευτές ψηφίζουν για τη συμμετοχή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στους βομβαρδισμούς της Συρίας, ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.
Το βίντεο "The Knights of the Shahadda 2" έδωσε στη δημοσιότητα το al-Furat. Ενώ επικεντρώνεται σε συνέντευξη ενός άντρα που μιλά γερμανικά και φορά στολή παραλλαγής, στη συνέχεια δείχνει τζιχαντιστές να προετοιμάζονται για αποστολή αυτοκτονίας. Σε ένα τμήμα, που τιτλοφορείται "The Last Words Before The Martyrdom Operation", φαίνεται μια ομάδα αντρών να μιλάνε ενώ φοράνε γιλέκα αυτοκτονίας. Οι βομβιστές αυτοκτονίας φαίνονται στη συνέχεια να αγκαλιάζονται από άλλους τζιχαντιστές.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν δώσει στη δημοσιότητα ένα παράξενο βίντεο από την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων όπου οι εκπαιδευτές τους χτυπούν ακόμα και στα γεννητικά όργανα για να ενισχύσουν τις αντοχές τους. Είχε παράλληλα κυκλοφορήσει ένα ακόμα βίντεο στα αγγλικά, όπου απειλούσε το Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέροντας πως αποτελεί μέρος ενός "συνασπισμού διαβόλων". Χλεύαζε επίσης την Αμερική, επισημαίνοντας πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και το Ιράκ έχουν ρίξει το ηθικό των στρατευμάτων.



Στο 4λεπτο βίντεο φαίνονται οι 60 σημαίες των χωρών που οι τρομοκράτες υποστηρίζουν ότι είναι μέρος ενός παγκόσμιου συνασπισμού κατά του ισλαμικού κράτους. Ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Αυστραλία. "Αμερική, ισχυρίζεσαι ότι έχεις τον μεγαλύτερο στρατό που έχει γνωρίσει ποτέ η ιστορία. Μπορεί να έχεις τα νούμερα και τα όπλα, αλλά οι στρατιώτες τους δεν έχουν τη θέληση και την αποφασιστικότητα, καθώς είναι σημαδεμένοι από τις ήττες τους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Επιστρέφουν νεκροί ή με αυτοκτονικές τάσεις, με περισσότερους από 6.500 να σκοτώνονται κάθε χρόνο".

Το προπαγανδιστικό βίντεο απειλεί και τους συμμάχους των ΗΠΑ που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. "Εμπρός λοιπόν... Συγκεντρώστε τους συμμάχους σας. Καταστρώστε σχέδια εναντίον μας και μην το αναβάλετε. Σύμμαχός μας είναι ο μεγαλύτερος. Ο Αλλάχ και όλη του η δόξα".

Πηγή: Mirror