01 Δεκεμβρίου 2015

Πρόστιμο «μαμούθ» σε γνωστή βιομηχανία – Την «κάρφωσε» άλλη εταιρία

Ένα μεγάλο πρόστιμο επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε γνωστή βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο 31.451.211 ευρώ επιβλήθηκε από την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, διότι «καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε μία μόνο εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αφορά παραβάσεις που ξεπερνούν σε διάρκεια την δεκαπενταετία, όπως προέκυψε από τις 8000 σελίδες της δικογραφίας της υπόθεσης.

Όπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε σε έρευνα της καταγγελίας της Μύθος Ζυθοποιίας ΑΕ κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ΑΕ, αλλά προχώρησε και σε αυτεπάγγελτη έρευνα, γενικότερα, στην αγορά ζύθου.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με απόφασή της, λοιπόν, έκρινε ότι η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται, κυρίως, στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ζύθου, καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της, κατά παράβαση των άρθρων 2 του ν. 703/77, όπως ίσχυε (νυν 2 του ν. 3959/2011) και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επέβαλε, ομοφώνως, πρόστιμο συνολικού ύψους 31.451.211 ευρώ.