10 Δεκεμβρίου 2015

Κράξιμο Κοντονή στην ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τα σουξου-μουξου με Μαρινάκη: Αν έπαιρνε ο Κουφοντίνας τηλέφωνο θα το σήκωνες;

Η συνομιλία του Σταύρου Κοντονή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ των επεισοδίων στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, άναψε «φωτιές» εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού) του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία μετέχουν το τμήμα Αθλητισμού, η κοινοβουλευτική ομάδα και η ηγεσία του Υπουργείου έγινε χαμός για το εν λόγω θέμα.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, εγκάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο τελευταίος με τον κ. Μαρινάκη το βράδυ του ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο Κωνσταντινέας αρχικά υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο υπουργός να ακυρώνει τη Δικαιοσύνη και να μιλάει «με τον κάθε κύριο Μαρινάκη», από τη στιγμή που υπάρχουν σε βάρος του περιοριστικοί όροι για να μην είναι στην διοίκηση του ΟΣΦΠ. Ζήτησε, μάλιστα, εξηγήσεις, για ποιο λόγο σήκωσε το τηλέφωνο στον Μαρινάκη την ώρα των επεισοδίων της Λεωφόρου, για να του απαντήσει ο κ.Κοντονής ότι ως υφυπουργός Αθλητισμού υποχρεούται να μιλάει με όλους.

Τότε, ο κ. Κωνσταντινέας του είπε: «Δηλαδή αν ο Κουφοντίνας έπαιρνε τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο (σ.σ. υπουργός Δικαιοσύνης), ο Παρασκευόπουλος είναι υποχρεωμένος να το σηκώσει;». Αναφορές έγιναν και για τον Σάββα Θεοδωρίδη που δήλωνε επίσημα ότι μίλησε με τον υπουργό και κούναγε τα φυλλάδια με τις διατάξεις για τη βία στον διαιτητή Παππά.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, όπως αναφέρει το sdna, αναφέρθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί «πάταξης της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο» και αναρωτήθηκε: «Το να μιλάμε με υπόδικους είναι πάταξη της διαφθοράς;».

Παράλληλα, εγκάλεσε τον υφυπουργό και για παρεμβάσεις στο έργο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του και για την καθυστερημένη επίδοση του σκεπτικού της απόφασης για Ολυμπιακό και Μαρινάκη εκ μέρους της ΕΕΑ.

Επίθεση στον κ. Κοντονή, σύμφωνα με το sdna, εξαπέλυσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, με αφορμή κυρίως το θέμα που έχει να κάνει με το γήπεδο του Γαλατσίου.

Η κατάσταση ξέφυγε κάποια στιγμή, με τον υπουργό να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι, την Ελένη Αυλωνίτου να του απαντάει με υπονοούμενα για την κίνησή του αυτή και τον κ. Κοντονή να σηκώνεται και να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.