08 Δεκεμβρίου 2015

Χρυσά «εξτραδάκια» για Έλληνες τραγουδιστές στα Εμιράτα- Χαμός θα γίνει… στο Ντουμπάι!

Λίγα χρόνια πριν, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης «σφάζονταν» για να εντάξουν στο σχήμα τους κορυφαίους και δημοφιλείς τραγουδιστές. Σήμερα,όμως, τα περισσότερα λειτουργούν δύο ή –μάξιμουμ– τρεις φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα και τα νυχτοκάματα να είναι λιγότερα, αλλά και το κασέ των καλλιτεχνών να έχει μειωθεί σημαντικά.

Έτσι, αρκετοί τραγουδιστές αναζητούν όχι μόνο σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά ακόμη και στο Ντουμπάι, ένα πολύ καλό «εξτραδάκι», το οποίο κάποιες φορές αντιστοιχεί στον μισθό ενός μήνα σε ελληνική πίστα.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο 30ός όροφος του ξενοδοχείου «Biblos» στο Ντουμπάι, όπου βρίσκεται το κλαμπ «Chameleon», είχε ελληνικό χρώμα. Περισσότερα από 750 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν τον τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη, ο οποίος ταξίδεψε στα Εμιράτα για μία εμφάνιση.

Άραβες, Βραζιλιάνοι, Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, όπως ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού Χρήστος Κόντης, ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στο Ντουμπάι μαζί με τη σύζυγό του, πρώην Playmate Κωνσταντίνα Πόπη, είχαν πιάσει από νωρίς ένα από τα πρώτα τραπέζια του κλαμπ, που για τις ανάγκες της βραδιάς είχε μετατραπεί σε μπουζούκια.

Μόλις εμφανίστηκε ο Έλληνας καλλιτέχνης στην πίστα, τα λουλούδια άρχισαν να πέφτουν βροχή. Καλλίγραμμες κυρίες με πανάκριβα φορέματα χόρευαν εκστασιασμένες, κρατώντας στο χέρι ένα ποτήρι με σαμπάνια ή πρώτης ποιότητας βότκας.

Μεταξύ αυτών και η «βασίλισσα» του καρναβαλιού στο Ρίο, Ana Paula Evangelista. Φορώντας ένα λευκό φόρεμα, που τόνιζε τις πλούσιες καμπύλες της, η Βραζιλιάνα θεά τρέλανε Έλληνες και Άραβες με τα λικνίσματά της, όχι στους ρυθμούς της σάμπα, αλλά των τραγουδιών «Χαμός θα γίνει» και «Ε, και τι έγινε».

Έλληνες τουρίστες και κάτοικοι του Ντουμπάι, αλλά και ντόπιοι πραγματικά ξεσάλωσαν, θυμίζοντας εικόνες από ελληνικά μπουζούκια ή από συναυλία στη Μύκονο. Άλλωστε, αρκετοί είναι εκείνοι που τα καλοκαίρια επισκέπτονται το «νησί των ανέμων», όπου ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για τη διασκέδασή τους με σαμπάνιες και διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ κάποιοι πραγματοποιούν ταξίδια-αστραπή στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν, πάντα από τα πρώτα τραπέζια, τους αγαπημένους τους Έλληνες τραγουδιστές, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στο Ντουμπάι απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ για τους μουσουλμάνους και για τον λόγο αυτόν οι συναυλίες καλλιτεχνών, όπου η σαμπάνια, το ουίσκι και η βότκα ρέουν άφθονα, φιλοξενούνται συνήθως σε κάποιο ξενοδοχείο, μπαρ ή εστιατόριο, όπου συχνάζουν Ευρωπαίοι. Εκεί,οι πλούσιοι ντόπιοι βρίσκουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν σαν… Έλληνες. Όμως, το ωράριο λειτουργίας είναι αυστηρό ακόμη και για αυτά τα στέκια. Έτσι, ακριβώς στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα, το πρόγραμμα τελείωσε και ο Χρήστος Μενιδιάτης ευχαρίστησε όλους τους πελάτες του κλαμπ «Chameleon» για την ονειρεμένη βραδιά.

Το Ντουμπάι αποδεικνύεται μία ιδιαίτερα κερδοφόρα ευκαιρία για τους Έλληνες τραγουδιστές που βλέπουν τα μεροκάματά τους να μειώνονται τόσο σε αριθμό όσο και σε ύψος. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Νατάσσα Μποφίλιου έδωσε δύο συναυλίες, στο «Majestic Hotel Tower», όπου μπροστά σε Έλληνες, θεατές, αλλά και ντόπιους τραγούδησε επιτυχίες της όπως το «Σε έχω βρει και σε χάνω», το «Εν λευκώ» και το «Μέτρημα». Μόλις τις περασμένες Πέμπτη και Παρασκευή, η Ελεονώρα Ζουγανέλη πραγματοποίησε ισάριθμες εμφανίσεις, επίσης στο «Majestic Hotel Tower».

Πίσω από τις εμφανίσεις των Μποφίλιου και Ζουγανέλη βρίσκεται ο Πέτρος Λαγούτης. Ο γνωστός ηθοποιός μαζί με έναν στενό του φίλο ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργώντας μια εταιρεία παραγωγής που διοργανώνει live εμφανίσεις. Για τον λόγο αυτόν, ταξιδεύει στο Ντουμπάι για μία εβδομάδα τον μήνα, προκειμένου να οργανώσει τις εκδηλώσεις.

«Οποιαδήποτε καινούργια κίνηση στη ζωή μας είναι ρίσκο. Το διάβασα πρόσφατα σε μια συνέντευξη και μου άρεσε ότι εμείς οι ηθοποιοί έχουμε μάθει να ζούμε με το ρίσκο. Κάθε παράσταση είναι ένα ρίσκο, γιατί δεν ξέρεις αν θα πάει καλά. Το μόνο κατά της υπόθεσης είναι ότι δεν θα κάνω θέατρο φέτος και το υπέρ ότι ανανεώνεσαι μέσα από την αποχή και την απουσία σου», είχε δηλώσει ο ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή του για την απόφασή του να ασχοληθεί με τη διοργάνωση συναυλιών Ελλήνων καλλιτεχνών στο Ντουμπάι. Εξάλλου, εκτός από τα νυχτοκάματα στα μπουζούκια, λόγω της κρίσης έχουν μειωθεί και τα μεροκάματα στο σανίδι.

Του Γιάννη Ελευθερίου
* Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου