16 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι έφαγαν Βαρουφάκη με πατάτες

Έκανε σχεδόν όλη την χώρα να συνταχθεί μαζί του μετά το περίφημο «ουαου» του Ντάισελμπλουμ. Μας έβαλε στο σπίτι του όπου και μας έδειξε τις γαστριμαργικές επιλογές του. Έγινε ο πρώτος ροκ σταρ «τσάρος» της οικονομίας, αλλά πλέον τον Γιάνη Βαρουφάκη τον… έφαγαν με πατάτες!

Απλό συνοδευτικό ή μομφή για την οικονομική πολιτική που ακολούθησε; Χωρίς να γνωρίζουμε την απάντηση, η ιστορία είναι το δίχως άλλο πρωτότυπη, καθώς περιλαμβάνει έλληνες βουλευτές, δωρεά για καλό σκοπό,  επιχειρηματικούς κολοσσούς και πρώην υπουργούς στο… πιάτο.
Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης κάθε χρόνο στο Μόναχο και συγκεκριμένα στον Ιππικό Όμιλο Μονάχου γίνεται το ετήσιο δείπνο του ομογενούς δικηγόρου Σταύρου Κωνσταντινίδη. Ο φετινός στόχος του δείπνου ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τις ανάγκες μιας παιδιατρικής κλινικής στο Μόναχο, με το τελικό ποσό να αγγίζει τα 55.000 ευρώ.
Το ετήσιο δείπνο τίμησαν με την παρουσία τους  το μισό Υπουργικό Συμβούλιο της Γερμανίας, ο γενικός διευθυντής της BMW, ο Πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων, ο επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκθεσης Μονάχου, πρεσβευτές από πολλές χώρες περιλαμβανομένης και της Ρωσίας και Ισραήλ, δικαστικοί, εκδότες και καλανάρχες καθώς και οι γαλάζιοι Ι. Κεφαλογιάννης, Γ. Κουμουτσάκος, Χρ. Κέλλας και Μαρία Αντωνίου.

Το πραγματικό ενδιαφέρον όμως ήταν στο μενού, καθώς ο οικοδεσπότης έχει την συνήθεια να ονοματίζει το μενού. Φέτος το γεύμα περιελάμβανε Βαρουφάκη με πατάτες που εκτιμήθηκε δεόντως από τους παρευρισκομένους.
Για την πορεία του γεύματος ο Βηματοδότης σχολιάζει πως στη συνεχεία ο ομογενής δικηγόρος πρόσφερε στους καλεσμένους του φάβα, τζατζίκι, γαρίδες σαγανάκι και ελληνικά κρασιά. Οι Γερμανοί ενθουσιάστηκαν και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το ίδιο και οι γαλάζιοι βουλευτές που έφαγαν έστω και στο Μόναχο έναν… Βαρουφάκη.