08 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Γνωστός ηθοποιός του «Homeland» στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

O βραβευμένος με Tony και Emmy ηθοποιός, Μάντι Πατίνκιν, ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του Σαούλς Μπέρενσον» στη σειρά «Homeland», άφησε για λίγο τα γυρίσματα και αφοσιώθηκε σε έναν διαφορετικό ρόλο: έφτασε στη Λέσβο για να βοηθήσει στη διάσωση μεταναστών που φτάνουν με βάρκες στο νησί από την Τουρκία.

Όπως ο ίδιος έγραψε σε άρθρο του στην εφημερίδα Washington Post, είχε ακούση την ιστορία της Σύριας Σαφάε, μητέρας δύο αγοριών, η οποία τιυ διηγήθηκε την ιστορία της απόδρασης της οικογένειάς της από το Ισλαμικό Κράτος: «Είδα πίσω μου το θάνατο και μπροστά μου τη ζωή», ήταν τα λόγια της. Τελικά, πέρασαν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα.

«Κοιτώντας τα όμορφα αγοράκια της, μου ήρθαν στο μυαλό τα δικά μου -μεγάλα πλέον- παιδιά », έγραψε ο Πατίνκιν.

«Απλά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία,δικαιοσύνη. Απλά καλοσωρίστε τους» σημείωσε ο ηθοποιός Μάντι Πατίνκιν χαρακτηριστικά στο μήνυμά του μέσω της κάμερας της οργάνωσης International Rescue Committee.


Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
http://www.zougla.gr/lifestyle/article/o-saoul-tou-homeland-sti-lesvo-gia-tous-prosfiges