02 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ! Hummer, ναρκωτικά και πορνεία στη θέση των σεισμόπληκτων στο Μενίδι

Σε μια απέραντη φαβέλα, ελάχιστα χιλιόμετρα από τον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, έχει μετατραπεί ο καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ στο Μενίδι, ο οποίος στήθηκε μετά το φονικό σεισμό του 1999 προκειμένου να στεγάσει τους κατοίκους της περιοχής που είχαν μείνει στο δρόμο μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.
Με το πέρασμα των χρόνων οι σεισμόπληκτοι εγκατέλειψαν τα κοντέινερ και τη θέση τους πήραν Ρωσοπόντιοι και ΡΟΜΑ οι οποίοι δημιούργησαν συνθήκες γκέτο στον καταυλισμό.



Το newsit.gr βρέθηκε στον καταυλισμό ΚΑΠΟΤΑ και περιηγήθηκε στους δρόμους του, όπου με έκπληξη αντικρίζει κανείς τζιπ μεγάλου κυβισμού και πολυτελή αυτοκίνητα-τα περισσότερα με βουλγαρικές πινακίδες-παρκαρισμένα δίπλα στα κοντέινερ με εμφανή τα σημάδια της «μαφίας» που λυμαίνεται τον οικισμό.



Ελάχιστα μέτρα από τα γήπεδα μπάσκετ, όπου δεκάδες παιδιά αθλούνται καθημερινά, και κάτω από το βλέμμα των οικογενειών που παραμένουν στον οικισμό, λειτουργούν παράνομα συνεργεία αυτοκινήτων και «πιάτσες» ναρκωτικών την ώρα που η δημοτική αρχή της περιοχής επισημαίνει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι δεν έχουν νόμιμα παραχωρήτηρια για τα κοντέινερ του πρώην στρατοπέδου.



Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι του καταυλισμού, οι ΡΟΜΑ, που έχουν κάνει κατάληψη στα κοντέινερ, διακινούν από λαθραία τσιγάρα μέχρι ναρκωτικά ενώ μόλις πέσει το φως του ήλιου τις πύλες του καταυλισμού περνούν ιερόδουλες με αρκετούς να κάνουν λόγο ακόμη και για παράνομο οίκο ανοχής εντός του οικισμού.