05 Δεκεμβρίου 2015

ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΛΑΝΗΤΗ! Οι ΗΠΑ ξεμένουν από βόμβες και πυραύλους -Εξαιτίας των πολλών επιχειρήσεων κατά του ISIS

Περισσότερες από 20.000 βόμβες και πυραύλους έχει εξαπολύσει η αεροπορία των ΗΠΑ, από τη στιγμή που άρχισαν τα «χτυπήματα» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, πριν από 15 μήνες.

Ομως, αυτό σημαίνει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα πυρομαχικών, με αποτέλεσμα η Πολεμική Αεροπορία να ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης και της παραγωγής όπλων.

Με την ενταντικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία, η Πολεμική Αεροπορία τώρα «ξοδεύει τα πυρομαχικά πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να τα ανανεώσει», όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας, Μαρκ Γουέλς.

«Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή τη μακρά μάχη. Είναι μεγάλης σημασίας αυτό», τόνισε ακόμη ο ίδιος. Οπως ανέφερε ένας αξιωματούχος της Πολεμικής Αεροπορίας στο CNN, η καμπάνια των βομβαρδισμών έχει αφήσει το σώμα με αποθέματα πυρομαχικών που υπολείπονται του επιθυμητού στόχου.

Το αίτημα για επιπλέον χρηματοδότηση αφορά πυραύλους Hellfire, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι σχεδιάζεται η ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου να αναπληρωθούν ταχύτερα τα αποθέματα. Ομως, αυτή η αναπλήρωση μπορεί να απαιτήσει έως και τέσσερα χρόνια, από τη στιγμή που θα γίνει η δαπάνη, τόνισε ο ίδιος.

«Η ακρίβεια των σημερινών πολέμων απαιτεί το σωστό εξοπλισμό και τη δυνατότητα να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να διασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση, όχι μόνο για τους σημερινούς πολέμους, αλλά και τις προκλήσεις του αύριο», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο CNN.