10 Δεκεμβρίου 2015

Μαλλιά κουβάρια στον «αέρα» ο κ@λοτούμπας Αλεξιάδης με τον Γιώργο Παππού του Mega [βίντεο]

Μετά τα μπρος πίσω του υπουργείου Οικονομικών για θέματα φορολογίας, τελών κυκλοφορίας και αποδείξεων, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης αφού πήρε πίσω αυτά που είχε πει ο ίδιος, αλλά και αυτά που είχαν διαρρεύσει από το ΥΠΟΙΚ, επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου του Mega Γιώργου Παππού.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αρχικά έκανε λόγο για ανακριβή ρεπορτάζ, αλλά στη συνέχεια κλιμάκωσε την αντιπαράθεση κατηγορώντας τον δημοσιογράφο πως παίζει συγκεκριμένα πολιτικά παιχνίδια. Αμεση ήταν η παρέμβαση των παρουσιαστών της εκπομπής Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα όταν ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για πολιτικές σκοπιμότητες. Και οι δύο είπαν στον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ πως είναι διαφορετικό ένας υπουργός να επιρρίπτει ευθύνες σε ένα δημοσιογράφο για το ρεπορτάζ κι άλλο να τον κατηγορεί για πολιτικές σκοπιμότητες.
Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα διέρρευσε από το ΥΠΟΙΚ πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αποδείξεις και για τα φετινά εισοδήματα, σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν πέναλτι. Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο το πήρε πίσω και ο κ. Αλεξιάδης κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για το αλαλούμ!

O έντονος διάλογος

Ενας από τους δημοσιογράφους που μετέδωσε το αλαλούμ του υπουργείου για τις αποδείξεις ήταν και ο συντάκτης του Mega και ο κ. Αλεξιάδης θεώρησε καλό να του κάνει προσωπική επίθεση.
«Κύριε Παππού έχετε διαψευστεί σε πολλά από αυτά που έχετε προβλέψει, όπως τα ανείσπρακτα ενοίκια», του είπε. Πρόσθεσε μάλιστα «στο θέμα των αποδείξεων λέω για νομοτεχνική ρύθμιση. Μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε».

«Εγώ να δικαιολογηθώ; Ρωτήστε τους συνεργάτες σας τι έλεγαν χθες το απόγευμα», ανταπάντησε ο δημοσιογράφος και ζήτησε από τον υπουργό να εξηγήσει τι σημαίνει η φράση «νομοτεχνική βελτίωση για τη συλλογή αποδείξεων και το 2015».

Ωστόσο ο κ.Αλεξιάδης δεν σταμάτησε εκεί και μετέτρεψε το διάλογο σε προσωπική επίθεση κατά του Γιώργου Παππού.

«Ζήτησα να είναι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος στην εκπομπή» είπε ο Αλεξιάδης και του επιτέθηκε ξανά, λέγοντας, πως, «εσείς λέτε ψέματα για μένα χωρίς να είμαι παρών. Όταν είναι να λέτε ψέματα για μένα να με φωνάζετε στο δελτίο».

«Εγώ με τα ΜΜΕ θα έχω καθαρή σχέση» πρόσθεσε ο υπουργός. «Όταν υπάρχει παραπληροφόρηση θα βγαίνω να το λέω. Από την επόμενη βδομάδα στη Βουλή θα λέω ονόματα».
Μάλιστα ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας τον δημοσιογράφο ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστήριξε μάλιστα πως σε δελτίο ειδήσεων του καναλιού έπαιξαν παραποιημένες δηλώσεις του και κατηγόρησε το Mega ότι παραποίησε βίντεο!
«Έχετε διαψευστεί σε πολλά από αυτά που λέγατε» φώναζε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ και λίγο αργότερα είπε:

«Αλλο η δημοσιογραφία, άλλο η πολιτική».

«Βλέπετε πολιτικές σκοπιμότητες», τον ρώτησε ο κ. Παππούς, με τον κ. Αλεξιάδη να του απαντάει:

«Φαντάσματα βλέπω».

Σε αυτό το σημείο οι παρουσιαστές πήραν τον λόγο με τον Γιώργο Οικονομέα να λέει στον κ. Αλεξιάδη: «Είναι απαράδεκτο να καταλογίζετε πολιτικά παιχνίδια στο δημοσιογράφο εκτός και αν έχετε στοιχεία. Είναι άλλο να τον κατηγορείτε για το ρεπορτάζ και άλλο για πολιτικές σκοπιμότητες.

Το απόσπασμα από την εκπομπή