28 Δεκεμβρίου 2015

ΣΙΓΑ! ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ PC! Δ. Μάρδας: Η Ένωση Κεντρώων δεν έχει σχέση με το παρελθόν

«H Ένωση Κεντρώων είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με το παρελθόν. Είναι ένα κόμμα που έχει κάποιες θέσεις ενδιαφέρουσες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όμως, διευκρίνισε ότι το ζήτημα της ενδεχόμενης συνεργασίας έχει να κάνει με τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό.

Αναφορικά με το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μάρδας είπε ότι θα προχωρήσει κανονικά, παραδεχόμενος: «Όταν το φέραμε στη Βουλή έπρεπε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Π. Ρήγας: Η βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει και με άλλους συσχετισμούς

Η βουλή θα μπορούσε να ψηφίσει και με άλλους συσχετισμούς, καθώς υπάρχουν διαφορές στα δύο κόμματα που την αποτελούν δήλωσε μιλώντας στον Σκάι ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

«Το θέμα είναι γιατί η αντιπολίτευση δεν ψηφίζει μέτρα τα οποία είχε υπογράψει με τη συμφωνία βγαίνοντας με αντιμνημονιακή ρητορεία, σε θέματα που ήδη έχει συμφωνήσει» ανέφερε ο κ. Ρήγας.

«Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες μειώσεις στις συντάξεις, καθώς το 45% του ελληνικού πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας», δήλωσε για το ασφαλιστικό και επέμεινε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει δωδέκατη συνεχής μείωση στις συντάξεις».

Όσον αφορά το ΔΝΤ υπενθύμισε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ότι «η Ευρώπη δεν θα έπρεπε να έχει το ΔΝΤ μέσα» καθώς θα έπρεπε ιστορικά, πολιτικά και με βάση τα οικονομικά μεγέθη, να έχει τη δυνατότητα να λύσει από μόνη της τέτοιου είδους προβλήματα.

«Το Μάρτιο που λήγει η παρουσία του Ταμείου θα αποφασίσει και μόνο του τι θέλει να κάνει», διευκρίνισε πάντως ο κ. Ρήγας.

http://www.liberal.gr/arthro/26422/epikairotita/2015/d-mardas-i-enosi-kentroon-den-echei-schesi-me-to-parelthon.html