21 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη ο Νο1 καταζητούμενος της Ιντερπόλ να εργάζεται σε φαστφουντάδικο!

Ο 28χρονος Πιοτρ Κούπιετς, που ήταν πρώτος στη λίστα των καταζητούμενων της Ιντερπολ, βρέθηκε να εργάζεται στη Βρετανία, σε ένα κατάστημα SUBWAY, λίγα μόλις μέτρα από το αρχηγείο της αστυνομίας

Φαίνεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο Πιότς Κούπιετς, ο νούμερο ένα καταζητούμενος στις λίστες της Ιντερπόλ, συνελήφθη να δουλεύει στο Γουίλτσιερ, κοντά στο Μπρίστολ, σε ένα ταχυφαγείο, της γνωστής αλυσίδας SUBWAY.
Ο 28χρονος Κούπιετς, εργαζόταν μόλις μερικά μέτρα μακριά από το αρχηγείο της αστυνομίας της περιοχής, όμως, παρά το γεγονός ότι υπήρχε διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, κανείς δεν τον είχε αντιληφθεί.

Ο Πολωνός, καταζητούνταν για σωρεία φόνων που σχετίζονται με συμμορίες, κλοπές, βιαιοπραγίες αλλά και τη δολοφονία ενός οπαδού.

Αναφορές της πολωνικής αστυνομίας, ανέφεραν ότι ο Κούπιετς ήταν μέλος μιας συμμορίας, την οποία εξάρθρωσαν οι αρχές της Πολωνίας. Τα μέλη που δεν συνελήφθησαν, κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό, όπως ο 28χρονος Κούπιετς που βρέθηκε 1.100 μίλια από την πατρίδα του.

Το προφίλ του Πιοτρ Κούπιετς στη σελίδα της Ιντερπόλ


Ο Κούπιετς είχε πλήρως οργανώσει τη ζωή του, καθώς εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα για κάμποσο καιρό, ενώ είχε γραφτεί και στο τοπικό γυμναστήριο. Περιττό να σημειωθεί πως οι συνεργάτες του, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν «αγαπητό από όλους», εξεπλάγησαν απίστευτα όταν έμαθαν την πραγματική του ταυτότητα.

Ο Πολωνός, ήταν φυγάς για περίπου 8 χρόνια, όταν η Ιντερπόλ εξέδωσε διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2008. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία ακούει το όνομα του Πιότρ Κούπιετς, καθώς πέρσι, η αστυνομία του Λονδίνου είχε συλλάβει έναν άνδρα που νόμιζε ότι είναι αυτός, όμως εν τέλει αποδείχτηκε ότι είχε κάνει λάθος.

Η υπόθεση που το είχε φέρει στο στόχαστρο της αστυνομίας και είχε οδηγήσει τις αρχές, να τον ερευνήσουν, αφορά σε ένα παιχνίδι του πολωνικού πρωταθλήματος, μεταξύ Κορόνα Κιέλτσε και Λέγκια Βαρσοβίας. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, το Σεπτέμβρη του 2007, ξέσπασαν ταραχές μεταξύ τον οπαδών, που οδήγησαν στο θάνατο ενός οπαδού. Παρ' όλα αυτά οι αρχές δεν μπόρεσαν να τον συλλάβουν, καθώς εξαφανίστηκε λίγο μετά την έκδοση του εντάλματος.

Πέτρος Κράνιας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ