26 Ιανουαρίου 2016

«Βάφτισαν» την 28η Ιανουαρίου... Πανελλήνια Μέρα Κατάληψης!

Οι γονείς του δημόσιου Βρεφονηπιακού και Παιδικού σταθμού του δήμου Ζωγράφου ενημερώθηκαν σήμερα γραπτώς ότι μεθαύριο ο σταθμός θα κλείσει λόγω της «Πανελλήνιας Μέρας Κατάληψης» - Στην πραγματικότητα πρόκειται για κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων
Τρελά κέφια φαίνεται πως είχε ο συντάκτης γραπτής ανακοίνωσης που αναρτήθηκε στην είσοδο του Δημόσιου Παιδικού Σταθμού του δήμου Ζωγράφου, βάσει της οποίας ανακοινώθηκε στους γονείς ότι ο σταθμός θα κλείσει την 28η Ιανουαρίου λόγω της… Πανελλήνιας Μέρας Κατάληψης.
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την Παγκόσμια Μέρα Αγκαλιάς, την Παγκόσμια Μέρα Ύπνου, την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή, τώρα θα μάθουμε και την… Πανελλήνια Μέρα Κατάληψης. Ναι, σωστά διαβάσατε. Oι γονείς του δημόσιου Βρεφονηπιακού και Παιδικού σταθμού του δήμου Ζωγράφου ενημερώθηκαν σήμερα προφορικώς και γραπτώς από τις νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς ότι μεθαύριο, 28 Ιανουαρίου, και τις συγκεκριμένες ώρες που αναγράφονται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην είσοδο του κτιρίου, ο παιδικός σταθμός θα κλείσει για να παρευρεθούν οι εργαζόμενοι του στην συμβολική κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου με αφορμή την… «Πανελλήνια Μέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών ΟΤΑ».

Η ανακοίνωση που προκάλεσε την αναστάτωση

Ως αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναστάτωση αλλά και αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων που διαμαρτυρήθηκαν ότι ο σταθμός κλείνει για ασήμαντο λόγο.

Βέβαια το πιο πιθανό είναι ότι ο συντάκτης της επίμαχης ανακοίνωσης έκανε λάθος στην διατύπωση ή μπορεί να θέλησε να είναι αυτός που θα μετανομάσει την 28 Ιανουαρίου ως… Πανελλήνια Μέρα Κατάληψης.

Το ορθό είναι ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) Ιανουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθούν στους ανωτέρω χώρους συγκεντρώσεις και γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Πολλοί γονείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στα social media