19 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΜΜΕΝΕ ΠΕΣΕ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΝΑΝ ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ! 4 ξένοι-2 Έλληνες στην Επιτροπή αξιολόγησης της διοίκησης του ΤΧΣ

Την συγκρότηση της Επιτροπής Επιλογής των μελών  της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ανακοίνωσε το τελευταίο.

Αναλυτικά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Συγκροτήθηκε, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η Επιτροπή Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η θητεία της οποίας ορίζεται για δύο έτη από τη δημοσίευση της απόφασης στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" της 15ης Ιανουαρίου 2016 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 10/2016).

Η Επιτροπή Επιλογής απαρτίζεται από τα εξής άτομα:

1.             Francesco Papadia – Πρόεδρος της Επιτροπής
2.             Júlia Király – Μέλος
3.             Eric Rajendra – Μέλος
4.             Παναγιώτης Δουμάνογλου – Μέλος
5.             Αιμίλιος Αυγουλέας – Μέλος
6.             Peter Yngwe – Μέλος

Οι κύριες αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιλογής, όπως αυτός περιγράφονται στο "Άρθρο 4Α, Επιτροπή Επιλογής" του τροποποιηθέντος νόμου του Ταμείου 3864/2010 είναι οι ακόλουθες:
Η ετήσια αξιολόγηση των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, βάσει κριτηρίων που καθορίζει η ίδια και που θα διασφαλίζουν την ορθή εφαρμογή του σκοπού τού Ταμείου σύμφωνα με τις αρμοδιότητες κάθε Οργάνου

Η προεπιλογή των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, ο καθορισμός του εύρους των αποδοχών τους, καθώς και οι λοιποί όροι απασχόλησής τους

http://www.capital.gr/story/3096733