08 Ιανουαρίου 2016

ΡΕ ΑΝΝΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ; Ά. Καραμανλή προς Πολάκη: Πότε θα αποδοθούν ευθύνες στην Κνίτισσα ξαδέρφη σου για τον θάνατο της 4χρονης;

Το 'παμε; Κνίτες και οι δύο και φυσικά... απόφοιτοι ιδιωτικού σχολείου όπως μου 'πε ένας σύντροφος

Για αδράνεια του υπουργείου Υγείας στη διερεύνηση των αιτιών θανάτου τετράχρονης σε νοσοκομείο του Ηρακλείου κάνει λόγο η βουλευτής Β΄Αθηνών, Άννα Καραμανλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες απαντήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «γαλάζια» βουλευτής: «Ο αδόκητος χαμός ενός τετράχρονου κοριτσιού σε νοσοκομείο του Ηρακλείου, μετά την εισαγωγή του για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση «ρουτίνας» συγκλόνισε το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη Πολιτεία θα ήταν να έχει ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αναζήτησης και απόδοσης ευθυνών. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση  – και ενώ έχουν παρέλθει 10 ημέρες από το τραγικό συμβάν – παρατηρείται μια ανεξήγητη αδράνεια από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία παραπέμπει στους  – προσωρινά – διοικούντες το Νοσοκομείο, αντί να παρέμβει και να δώσει εντολή για την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, όπως επιβάλλει τόσο η ουσιαστική όσο και η ηθική διάσταση του ζητήματος».

Παράλληλα, η κ. Καραμανλή διερωτάται: «Τα ερωτηματικά για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας πληθαίνουν μετά τις αποκαλύψεις περί συγγενικής σχέσης ιατρού που συμμετείχε στη μοιραία επέμβαση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη. Η ολιγωρία της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις συγγενικές σχέσεις Υπουργού και εμπλεκόμενου ιατρού μοιραία δημιουργούν σκιές και αφήνουν υπόνοιες συγκάλυψης. Με δεδομένα τα παραπάνω, επερωτάται ο κύριος Υπουργός: Προτίθεται – έστω και τώρα – να δώσει εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου  να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες  χάθηκε η ζωή του παιδιού, αλλά και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπευθύνους».