28 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ! Ραντεβού στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica -Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες περιμένουν τον υπουργό

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη και στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica δίνουν οι αγρότες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστολου.

Οι αγρότες ετοιμάζουν καλωσόρισμα στον υπουργό με ένα μεγάλο συλλαλητήριο με συμμετοχή από όλα τα μπλόκα. Οι αγρότες θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης.

Το μπλόκο των Τεμπών αποφάσισε να μην πάει συντεταγμένα στη Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει τη συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών, αλλά να κλιμακώσει τον αγώνα με πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Από το μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Σήμερα πάντως θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 έως τις 9 το βράδυ. Από το Σάββατο θα αυξηθούν οι ώρες αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή υπάρχει σκέψη να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.