26 Ιανουαρίου 2016

Η Amazon πωλούσε αποκριάτικη στολή... «πρόσφυγας» σε Γερμανία και Ιταλία

Μετά από γενικευμένη κριτική που δέχθηκε από δεκάδες καταναλωτές, η Amazon απέσυρε από τις αγορές της Γερμανίας και της Ιταλίας την αποκριάτικη στολή του... πρόσφυγα

Καθώς το προσφυγικό έχει κυριαρχήσει ως πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, ήταν αναμενόμενο ότι θα έκαναν την εμφάνισή τους και τα... παρατράγουδα. Όπως αυτό της Amazon η οποία πωλούσε μία στολή με την ονομασία «Πρόσφυγας» για τις αποκριάτικες γιορτές στην Ιταλία και την Γερμανία.

Όπως βλέπουμε και από την εικόνα πρόκειται για ένα μάλλον κακόγουστο αστείο, καθώς δείχνει μια εντελώς λανθασμένη όψη του προβλήματος που σε καμία περίπτωση δεν είναι θέμα προς καρναβαλική εκμετάλλευση και διασκέδαση. Δεκάδες οργανώσεις ξεσηκώθηκαν στην Γερμανία και την Ιταλία, με αποτέλεσμα η Amazon να τα «μαζέψει» και να απαγορεύσει την πώληση αυτής της... στολής.

Πάντως η Amazon υποστηρίζει ότι η προμήθεια γίνεται από μία αγγλική εταιρία μεταμφιέσεων, και εξηγεί την ύπαρξη αυτής της στολής, υποστηρίζοντας ότι στην Βρετανία είναι πολύ συχνό το φαινόμενο στα σχολεία να γίνονται παραστάσεις για τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου τα παιδιά καλούνται να ντυθούν με τα ρούχα εκείνης της εποχής. Από εκεί και πέρα βέβαια, η πώληση της συγκεκριμένης στολής (αν όντως ισχύουν όσα λέγονται για την Βρετανία) σε άλλες χώρες με την ένδειξη «Πρόσφυγας» και σκοπό την καρναβαλική μεταμφίεση, δείχνει αν μη τι άλλο ότι αρκετοί στον πλανήτη, και στην περίπτωση αυτή η Amazon, δεν έχουν αντιληφθεί βασικά θέματα των προβλημάτων του σύγχρονου κόσμου.