26 Ιανουαρίου 2016

Σάλος στο ιταλικό ποδόσφαιρο με τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής!

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι και 35 ομάδες από την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου ερευνώνται για την υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος - Άγνοια δηλώνει ο εκπρόσωπος της Λάτσιο

Συνεχείς είναι οι αναφορές του ιταλικού Τύπου στο σκάνδαλο που φέρεται να έχει ξεσπάσει και για το οποίο πλέον έχει οργανωθεί ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να διαλευκανθεί και να βρεθούν οι δράστες της φοροδιαφυγής που αφορά πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι περισσότεροι από 100 εκείνοι που βρίσκονται πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών και εμφανίζονται ως ύποπτοι, ενώ επίσης θα συλλεχθούν στοιχεία από 35 ομάδες από τη Serie A και τη Serie B!

Όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της «Repubblica», οι Κλαούντιο Λοτίτο, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και Αντριάνο Γκαλιάνι, φέρονται ως ύποπτοι για υπόθεση φοροδιαφυγής και ξέπλυμα χρήματος, ενώ επίσης, αναφέρθηκαν και τα ονόματα του κόουτς της Μόντενα, Ερνάν Κρέσπο και του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν, Εζέκιελ Λαβέτσι!

Οι ιταλικές Αρχές φέρονται να έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στα γραφεία της Μίλαν για να εντοπίσουν αποδεικτικά στοιχεία, με τομν εισαγγελέα, Βιντσέντζο Πισκιτέλι να ηγείται της επιχείρησης.

Πλέον, στα εμπλεκόμενα ονόματα, έχουν προστεθεί επίσης τα αφεντικά των Παλέρμο (Μαουρίσιο Τζαμπαρίνι), Τζένοα (Ενρίκο Πρετσιόζι), Φιορεντίνα (Αντρέα Ντέλα Βάλε), ενώ έχουν συμπεριληφθεί στη μεγάλη λίστα που περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές, ο αρχηγός της Αταλάντα, Γκέρμαν Ντένις, ο επιθετικός της Τορίνο, Τσίρο Ιμόμπιλε και ο Αντόνιο Νοτσερίνο της Μίλαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και το όνομα του πρώην, πλέον, ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Κριστιάν Τσάβες, που είχε περάσει από τη Νάπολι...

Άγνοια στη Λάτσιο

Καμία ενημέρωση από πουθενά δεν έχουν στη Λάτσιο για τα όσα έχουν γραφτεί από το πρωί στον ιταλικό Τύπο και την εμπλοκή του αφεντικού της ομάδας, Κλαούντιο Λοτίτο, σε υπόθεση φοροδιαφυγής

Ο εκ των νομικών εκπροσώπων της ομάδας της Ρώμης, Μικέλε Τζεντίλε, μίλησε στην ιστοσελίδα «LaLazioSiamoNoi» έπειτα από τις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα με την υπόθεση φοροδιαφυγής και ξεπλύματος χρήματος στην Ιταλία, με τον Τύπο της χώρας να κάνει λόγο για εμπλοκή περισσότερων από 100 ατόμων και 35 συλλόγων από Serie A και Serie B.

«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από πουθενά... Δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς, δεν έχουμε λάβει τίποτα σαν σύλλογος... Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι βγαίνει πρώτα στις εφημερίδες δίχως να υπάρχει χειροπιαστή απόδειξη. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον κ.Λοτίτο» είπε ο Τζεντίλε.

Πηγή: Gazzetta