26 Ιανουαρίου 2016

Γερμανία: Ανοίγει το πρώτο σπίτι-άσυλο για... ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Μία οργάνωση ομοφυλόφιλων στην Νυρεμβέργη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει το πρώτο καταφύγιο για αντίστοιχων σεξουαλικών προτιμήσεων πρόσφυγες

Η τοπική οργάνωση LGBT της Νυρεμβέργης έδωσε στην δημοσιότητά της το πλάνο για το άνοιγμα του πρώτου σπιτιού-καταφυγίου για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που έφθασαν στην Γερμανία. Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε μία σειρά επιθέσεων και διακρίσεων που έχουν έρθει στην επιάνεια και αφορούν γκέι πρόσφυγες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της οργάνωσης 10 άνδρες και γυναίκες ομοφυλόφιλοι θα φιλοξενηθούν σε ένα σπίτι που τους έχουν ετοιμάσει σε ένα εγκαταλελειμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης. Οι αρχές της Νυρεμβέργης θα καλύψουν το κόστος του συγκεκριμένου καταφυγίου, με τους πρώτους πρόσφυγες να μπορούν να φιλοξενηθούν σε λίγες ημέρες. Όπως ανακοινώνει η συγκεκριμένη οργάνωση, από τους 8.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Νυρεμβέργη, τουλάχιστον 600 είναι γκέι.

Σύμφωνα με την Lesbian and Gaty Federation της Γερμανίας (LSVD) μεταξύ του Αυγούστου και του Δεκεμβρίου του 2015, υπήρξαν 95 περιπτώσεις επιθέσεων σε ομοφυλόφιλους πρόσφυγες που αναζητούν άσυλο στην Γερμανία. Μία αντίστοιχη εγκατάσταση ανακοινώθηκε ότι θα γίνει και στο Βερολίνο, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν πάνω από 125 άτομα, από τους 3.500 ομοφυλόφιλους που υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Βερολίνο.