10 Ιανουαρίου 2016

ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ! Ο Βούτσης «στολίζει» την Κωνσταντοπούλου!

Επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δηλώνοντας πως πρόκειται για μια θλιβερή προσπάθεια με στόχο την επικοινωνιακή πολιτική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Real News εκτίμησε πως  η πλειοψηφία της κυβέρνησης, στο νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις.

Ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται από την προκάτοχό του Ζωή Κωσταντοπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι είναι θλιβερή προσπάθεια, με προφανή στόχο την επικοινωνιακή πολιτική παρουσία και τη διαμόρφωση περιβάλλοντος για την ίδρυση κομματικού φορέα, να υπάρχει σε καθημερινή βάση ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο. Όπως δε παρατηρεί «διανθίζεται η παρουσία αυτή με εκρήξεις ψευδολογίας, δικομανίας και μιας πρωτοφανούς και ανοίκειας χρήσης «αριστερόμετρου», καθώς και ανεύθυνης ρητορικής περί «προδοτών»».

Ο κ. Βούτσης αναφέρει μάλιστα ότι η πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να διευρυνθεί ή σε κάθε περίπτωση να τύχει ανοχής από ευρύτερες δυνάμεις. «Καθένας θα κριθεί όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για την ευθύνη του σε ιστορικό χρόνο», σημειώνει ο πρόεδρος της Βουλής και υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία του λαού επέδειξε θαυμαστά δείγματα αλληλεγγύης και συνειδητής υπομονής μπροστά σε μείζονα θέματα.

Τονίζει, ακόμη, ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό είναι στη σωστή κατεύθυνση και υποδηλώνει με σαφήνεια το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπέρ των πλέον αδύνατων και διαμορφώνει ένα περιβάλλον για δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων.

Ως προς τη διαδικασία συζήτησης του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί με την κανονική διαδικασία. «Δεν είμαστε ευτυχείς όταν υπάρχουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ακόμα και αν αυτές είναι περίπου υποχρεωτικές, όταν αναφερόμαστε σε έκτακτες διαδικασίες για την ανακούφιση του προσφυγικού ή σε προθεσμίες που αφορούν την 31η Δεκεμβρίου», σημειώνει ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής εδώ και μήνες βρίσκονται σε μια ιδιότυπη εμπόλεμη κατάσταση με προφανείς δεσμεύσεις και ομηρίες, τις οποίες προσπαθούν να άρουν με ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα αρκετά πριν από το τέλος της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.