26 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτο βίντεο: Δείτε πως γλίτωσαν ορειβάτες από μία τρομακτική κατολίσθηση

Μία ομάδα ορειβατών προσπαθεί να περάσει ένα σημείο στην οροσειρά τον Άνδεων όταν ξαφνικά από την κορυφή του βουνού κατρακυλά ένα τεράστιο ορμητικό ποτάμι από πέτρες και λάσπη

Το περιστατικό που καταγράφηκε στο όρος Ακονάγκουα των Άνδεων είναι απίστευτο καθώς δείχνει την δύναμη της φύσης σε όλο της το τροματικό μεγαλείο. Στην εικόνα που καταγράφει η βιντεοκάμερα ενός από την ομάδα των ορειβατών, τους βλέπουμε να προσπαθούν ένα σημείο σχετικά εύκολο, όπου υπάρχει μια μικρή κατολίσθηση.

Αρκετοί από αυτούς καταφέρνουν να περάσουν απέναντι, χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Όμως όπως φαίνεται κάτι ανησυχεί τον αρχηγό της αποστολής, ο οποίος για καλή τους τύχη ρίχνει μια ματιά προς την απότομη πλαγιά. Το μόνο που καταφέρνει είναι να απομακρύνει όπως όπως τα μέλη της ομάδας, πριν ξαφνικά και από το πουθενά εμφανιστεί ένα τεράστιο ορμητικό «ποτάμι» από βράχους και λάσπη που καταπίνει τα πάντα στον διάβα της.

Οι ορειβάτες στάθηκαν πραγματικά τυχεροί, καθώς πρόλαβαν να απομακρυνθούν πριν τους παρασύρει αυτό τροματικό ρεύμα από πέτρες, γιατί αλλιώς τα αποτελέσματα θα ήταν τραγικά για όλους. Όπως και να έχει το  βίντεο εκτός από το εντυπωσιακό του πράγματος είναι και ενδεικτικό για τους δεκάδες κινδύνους που κρύβουν τα βουνά, και για πόσο καλή γνώση και ανθρώπους που να γνωρίζουν τα κατατόπια χρειάζεται ακόμα και μία απλή βόλτα σε κάποιον ορεινό όγκο.