23 Ιανουαρίου 2016

"Θερμή" υποδοχή στον Φίλη στο Βόλο - ΦΩΤΟ

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας για το τρίτο μνημόνιο και την παιδεία, υποδέχτηκαν τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη το απόγευμα στο Βόλο.... μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εκπαιδευτικοί, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, όπου άνοιξε τις εργασίες συνεδρίου με τίτλο «H Εκπαίδευση νεαρών παραβατών: Εμπειρίες, Προβλήματα και Προοπτικές», που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Ο υπουργός βρισκόταν από το πρωί στη Μαγνησία και επισκέφθηκε τα σχολεία των φυλακών Κασσαβέτειας, Νέων Χιλιαδούς και Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων. Όπως ανέφερε «οι καθηγητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και η Πολιτεία είναι στο πλευρό τους και ότι μας ζητήθηκε έχει ικανοποιηθεί όπως ζητήματα για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα στις φυλακές, τα οποία θα ικανοποιήσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν και σε άλλες φυλακές ανηλίκων σχολεία – λυκειακές τάξεις ο υπουργός απάντησε, ότι υπάρχει πρόγραμμα κι όλα αυτά όπως ανέφερε «τα εντάσσουμε σε ένα πρόγραμμα εθνικής διαλόγου για την παιδεία. Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις ακόμη κι οι διαμαρτυρίες που ακούμε είναι στοιχείο διαλόγου».

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, έκανε λόγο για ένα θέμα, που έχει μεγάλη εκπαιδευτική και κοινωνική σημασία, κι όπως είπε «αφορά τα αθέατα παιδιά που έχουν στερηθεί την ελευθερία για συγκεκριμένα αδικήματα, αλλά έχουν όλα τα άλλα δικαιώματα που πρέπει να ασκούν μεταξύ αυτών, το δικαίωμα στη μόρφωση που θα τα βοηθήσει όταν βγουν από τη φυλακή να ακολουθήσουν ένα δρόμο υπέρ των ουσιαστικών συμφερόντων για τη ζωή τους».


«Θερμή» υποδοχήΚατά την άφιξη του στο χώρο του συνεδρίου, στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, τον περίμεναν καθηγητές – μέλη της ΕΛΜΕ και μέλη αριστερών συλλογικοτήτων που φώναξαν διάφορα συνθήματα. Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες, ο κ. Φίλης απάντησε «για το μνημόνιο, τις συμφωνίες κι όλα αυτά που ακούγονται, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί με τις εκλογές σε πρώτο επίπεδο και κάθε μέρα κρίνονται πως θα εφαρμοστούν υπέρ των πολλών κι όχι υπέρ των λίγων», ενώ για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι θα γίνει συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή κι ότι δεν υπάρχουν διαρροές.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στην αίθουσα που γινόταν το συνέδριο και άνοιξαν πανό που έγραφε: «Ο διάλογος αυτός δεν θα περάσει, τα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ θα μείνουν στα χαρτιά», με υπογραφή ΕΑΑΚ, χωρίς να δημιουργηθεί ένταση και κάποιο πρόβλημα.

Πηγή:magnesianews.gr