27 Ιανουαρίου 2016

Αγρότες στη Μεσσήνη προπηλάκισαν και κυνήγησαν τον λαφαζανικό Πετράκο κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στήριξής του

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κάνει λόγο για «σοβαρό αντιδημοκρατικό ατόπημα»-Τι απαντά ο ίδιος

Επίθεση από αγρότες στο μπλόκο της Μεσσηνίας δέχτηκε το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας αναφέρει πως η επίθεση στον κ. Πετράκο έγινε από μια μικρή μειοψηφία ατόμων, ενώ κάνει λόγο για «σοβαρό αντιδημοκρατικό ατόπημα», λέγοντας ότι ο προπηλακισμός του στελέχους της ΛΑΕ είναι «απόλυτα καταδικαστέος».

«Πρόκειται για τραμπούκικη συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με τις δημοκρατικές παραδόσεις του αγροτικού κινήματος και προσιδιάζει με ακροδεξιές πρακτικές», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας πως τα λίγα αυτά άτομα που προσπαθούν να δώσουν τέτοιο τόνο στα αγροτικά μπλοκ «θα απομονωθούν από τους ίδιους τους αγρότες».

Απάντηση Πετράκου για την επίθεση που δέχτηκε στο μπλόκο της Μεσσήνης

“Οι αγρότες δεν έχουν κανένα όφελος από δήθεν αντικομματικές και δήθεν απολιτικές, χαώδεις και τραμπουκικές συμπεριφορές, αλλά από σαφή αγωνιστική δημοκρατική και αντιμνημονιακή κατεύθυνση”.

Αυτό δήλωσε χθες ο Θανάσης Πετράκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας στέλνοντας μήνυμα σε αυτούς που τον έδιωξαν από το μπλόκο της Μεσσήνης. Παράλληλα ο κ. Πετράκος χαιρετίζει τη χθεσινή «μεγαλειώδη κινητοποίηση των αγροτών της Μεσσηνίας, οι οποίοι με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα κατέκλυσαν την πλατεία της Καλαμάτας, στην οποία η ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας ήταν παρούσα με μεγάλη αντιπροσωπεία για να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και  του νομού μας».

Στη δήλωσή του ο Θαν. Πετράκος σημειώνει επίσης πως «η Λαϊκή Ενότητα Μεσσηνίας τονίζει ότι για να μην περάσουν τα καταστροφικά μέτρα του 3ου Μνημονίου που εξοντώνουν και καταστρέφουν τους αγρότες, οι αγροτικές κινητοποιήσεις πρέπει να προσλάβουν άμεσα ενωτικό, ανατρεπτικό, δημοκρατικό και αντιμνημονιακό προσανατολισμό και να συνενωθούν με όλους τους κλάδους, οι οποίοι αγωνίζονται σήμερα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές”.