22 Ιανουαρίου 2016

Do you speak… English Alexis?

Ο Γιώργος… δεν είναι ένα απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα εργαζόμενος στο επιτελείο του Πρωθυπουργού… Είναι κάτι παραπάνω!

Είναι ο επικεφαλής της ομάδας διδασκαλίας αγγλικών του κ. Τσίπρα.

Όταν λένε «ομάδα αγγλικών», εννοούν ότι ήταν και άλλοι τρεις που είχαν ως αποστολή να διδάξουν, στον καιρό της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικής στον κ. Τσίπρα. Έκανε μαθήματα επί τρεις ώρες την ημέρα και «τα έπιανε γρήγορα».

Στην ομάδα προστέθηκε κάποια στιγμή και ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά γρήγορα αποχώρησε (ποιος ξέρει γιατί). Ο Γιώργος και οι άλλοι τρεις της ομάδας αγγλικών έκριναν ότι ο κ. Τσίπρας έμαθε αγγλικά και σταμάτησαν τα μαθήματα. Τα έμαθε όμως; Γιατί όπως έδειξε στη συνομιλία που είχε με τον Μπιλ Κλίντον στη Νέα Υόρκη, μάλλον δεν τα πήγε και τόσο καλά. Το ίδιο, συνέβη και στο Νταβός, στη συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από έναν δημοσιογράφο (τον κ. Clemons) να ρωτήσει τον κ. Τσίπρα «εάν του αρέσει ο Αμερικανός αντιπρόεδρος». Ο δημοσιογράφος υπέβαλε την ερώτηση, πλην όμως ο κ. Τσίπρας παρέμεινε σιωπηλός. Ή δεν κατάλαβε την ερώτηση ή τη θεώρησε άνευ αντικειμένου και δεν απάντησε σύμφωνα με τον Βηματοδότη.