22 Ιανουαρίου 2016

Με... «face control» θα διαλέξει διοικητών νοσοκομείων ο Πολάκης!

«Θέλουμε να είναι καθαροί και, βλέποντάς τους στα μάτια, θα το καταλαβαίνουμε» είπε ο Παύλος Πολάκης απαξιώνοντας πλήρως τη διαδικασία των ερωτήσεων και απαντήσεων στη Βουλή αφού με λίγα λόγια είπε "δε θα σας δώσω λογαριασμό"

Την τακτική του «face control» για την επιλογή των νέων διοικητών νοσοκομείων θα ακολουθήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του Ποταμιού για τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας, είπε: «Εμείς θέλουμε τρία πράγματα από τους νέους διοικητές νοσοκομείων: να είναι καθαροί και, βλέποντάς τους στα μάτια, θα το καταλαβαίνουμε. Να ξέρουν γράμματα και να έχουν ένσημα, όχι κομματικά. Άλλο όμως τα κομματικά και άλλο τα πολιτικά. Πρέπει οι άνθρωποι που θα επιλεγούν να συμφωνούν πως πρέπει να στηριχθεί το σύστημα Δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Πολάκης μάλιστα αμφισβήτησε τα οικονομικά στοιχεία που επικαλείται το Ποτάμι στην ερώτησή του, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να επικαλεστεί μαντινάδα, που μιλά για λογιστές και λογιστικά βιβλία.

«Να πάρετε ένα λογιστή να σας βαστά βιβλία, το μαγαζί θα κλείσετε και θα 'ναι αμαρτία» είπε ο υπουργός, κάνοντας αρκετούς στην Ολομέλεια να αναρωτηθούν αν η μαντινάδα είναι για την αντιπολίτευση ή για τον ίδιο, λόγω της περιπέτειάς του με το ΣΔΟΕ και τα διπλά βιβλία που ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι κρατούσε, όταν ήταν δήμαρχος Σφακιών.

Ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε μια σημαντική τομή στο χώρο της υγείας. Ποια; Να τοποθετηθεί ο κ. Ανδρέας Ξανθός στη θέση του υπουργού και ο ίδιος στη θέση του αναπληρωτή! «Εγώ με τον Ξανθό είμαστε μαχόμενοι γιατροί, ενώ οι προηγούμενοι ήταν πολιτικά στελέχη» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, λέγοντας: «Ορισμένοι έχουν καημό για το πόσες θα είναι οι τηλεοπτικές άδειες, γιατί θα χάσουν το στήριγμα που έχουν για να συνεχίσουν τα κυκλώματα της διαπλοκής να κάνουν κουμάντο στη χώρα».

Προσέθεσε, δε, ότι «η διαφημιστική δαπάνη έχει ένα ύψος, για να είναι βιώσιμα τα κανάλια. Πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός και όχι να χτυπάν κάθε τρεις και λίγο την πόρτα του πολιτικού συστήματος, για να παρέμβει στο τραπεζικό σύστημα για να τους δίνει δάνεια και ξανά δάνεια. Αυτό το πάρτι τελείωσε, ας το πάρουν κάποιοι απόφαση».


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ