21 Ιανουαρίου 2016

Guardian: Οι διαδηλώσεις επέστρεψαν στην Ελλάδα - Ο μήνας του μέλιτος για τον Τσίπρα τελείωσε

«Ξαφνικά o αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρέθηκε σε θέση άμυνας», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα

Οι πολιτικές διαδηλώσεις επιστρέφουν στην Ελλάδα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian σχολιάζοντας τον πυρετό των κινητοποιήσεων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις για το ασφαλιστικό και την απεργία των ναυτικών.

«Οδοφράγματα στους δρόμους, τα πλοία είναι αγκυροβολημένα στα λιμάνια, οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους: Οι διαδηλώσεις επιστρέφουν στην Ελλάδα και πολλοί φοβούνται ότι ενδέχεται να είναι η αρχή ενός συγκρουσιακού χειμώνα, την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να μαστίζεται από την κρίση», επισημαίνει ο Guardian και σχολιάζει χαρακτηριστικά πως από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα μέχρι την Κρήτη, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση.

«Πρόκειται για πόλεμο», υποστηρίζει ο Δημήτρης Βέργος, καλλιεργητής καλαμποκιού από τη Νάουσα και προσθέτει: «Αν οι πολιτικοί μας φτάσουν στα άκρα και μας κάνουν να γίνουμε απάνθρωποι, τότε θα έρθουμε στην Αθήνα και θα τα κάψουμε όλα».

«Ξαφνικά», σχολιάζει ο Guardian, «o αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας βρέθηκε σε θέση άμυνας. Αντιμέτωπος με μία σειρά διαδηλώσεων στις οποίες συμμετέχουν αλιείς, κτηνοτρόφοι αλλά και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, για τον Αλέξη Τσίπρα ο μήνας τους μέλιτος έχει πλέον τελειώσει».