19 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΡΙΚΕΦΑΛΗ, ΝΑ ΒΟΛΕΨΕΙ 3 ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ; «Δικέφαλη» ηγεσία στα ΕΛΤΑ βάζει ο πρώην ΠΑΣΟΚος Σπίρτζης

Ποιοι είναι οι προτεινόμενοι κ.κ. Φρόσω Σταυράκη (πρόεδρος) και Γιάννης Ζαρολιάγκης (διευθύνων σύμβουλος)

Μοντέλο δυαρχίας και στα ΕΛΤΑ προωθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος φέρνει την επόμενη Τετάρτη στη Βουλή, στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, την προτεινόμενη νέα διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Πιο συγκεκριμένα, για την προεδρία προτείνεται η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Φρόσω Σταυράκη, η οποία έχει διατελέσει συνδικαλίστρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) με το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ έχει κατέλθει υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές τόσο με την Κοινωνική Συμμαχία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη όσο και στην Α' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προτείνεται ο οικονομολόγος Γιάννης Ζαρολιάγκης, ο οποίος έχει διατελέσει επιτελικό στέλεχος στη χρηματιστηριακή εταιρεία Solidus Securities, ενώ το 2012 είχε οριστεί πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η νέα διοίκηση θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, Κωστή Μελαχροινό, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του οργανισμού τον Ιανουάριο του 2013 και εφήρμοσε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.