19 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Πατέρας θυσίασε τη ζωή του για σώσει τα τρία παιδιά και τη σύζυγό του

Έβγαλε από το φλεγόμενο κτίριο την 9χρονη κόρη του και επέστρεψε για την υπόλοιπη οικογένειά του - Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο 90% του σώματός του - Είχαν μετακομίσει εκεί μόλις την προηγούμενη εβδομάδα

Η φράση «πράξη αυτοθυσίας» ίσως να μην είναι ικανή να περιγράψει την ενέργεια ενός πατέρα στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος δεν δίστασε να μπει στο φλεγόμενο διαμέρισμά του, προκειμένου να βγάλει από μέσα τα τρία παιδιά και τη σύζυγό του. Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι ο ίδιος δεν κατάφερε να βγει ζωντανός, ενώ η μία του κόρη, μόλις εννιά ετών, δίνει μάχη να κρατηθεί, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο 90% του σώματός της.

Οι λεπτομέρειες της τραγικής, όσο και συγκλονιστικής αυτής ιστορίας, βγήκαν στο φως της επικαιρότητας από τους πυροσβέστες που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όσα συνέβησαν εκείνες τις στιγμές, προκαλούν σοκ, αλλά και δέος. Όταν εκδηλώθηκε η φωτιά στο κτίριο και επεκτάθηκε ταχύτατα, ο πατέρας άρπαξε την 9χρονη κόρη του και τη μετέφερε εκτός.

Τότε διαπίστωσε ότι δεν τον είχε ακολουθήσει η σύζυγος και τα δύο άλλα παιδιά του. Δίχως να το σκεφτεί και με την ελευθερία που του προσέδιδε ο πανικός που επικρατούσε, επέστρεψε στο φλεγόμενο κτίριο, προκειμένου να σώσει την υπόλοιπη οικογένειά του.

Η φωτιά, ωστόσο, αποδείχθηκε πιο ισχυρή από τη θέληση και τον ηρωισμό του πατέρα, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τους αγαπημένους του. Τόσο η σύζυγος, όσο και τα δύο άλλα παιδιά του, κατάφεραν να επιζήσουν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια που έγινε γνωστή, ήταν ότι η οικογένεια αυτή είχε μετακομίσει στο συγκεκριμένο κτίριο, μόλις πριν από μία εβδομάδα...