16 Φεβρουαρίου 2016

ΝΔ προς Ν. Παππά: Προχθές έλεγες ότι η Γερμανία έχει 6 κανάλια, σήμερα τα έκανες 5-Δώστε στη δημοσιότητα τις απαντήσεις των πρεσβειών

Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με τις αντιφατικές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά, σχετικά με το καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών στην Ε.Ε., εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Μετά και την σημερινή απάντηση του κ. Παππά, η Ν.Δ. καλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα των ελληνικών πρεσβειών, σχετικά με το καθεστώς που ισχύει στις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«O κ. Παππάς αντί να απολογείται στον ελληνικό λαό για τα συνεχόμενα ψεύδη του, κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη.

Καταλαβαίνουμε τον πανικό του, αλλά ας αποφασίσει τελικά πόσα κανάλια έχει η Γερμανία; Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας και στην προχθεσινή του ενημέρωση, μας έλεγε ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι κανάλια. Σήμερα, μαθαίνουμε με Δελτίο Τύπου ότι στη Γερμανία λειτουργούν, τελικά, πέντε κανάλια. Πότε λέει την αλήθεια; Σήμερα ή προχθές;

Ο κ. Παππάς, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι είναι εθισμένος στο ψέμα. Η αλήθεια για τον πραγματικό αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν στη Γερμανία και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτή που περιλαμβάνεται στις απαντήσεις των ελληνικών πρεσβευτικής αρχών, τις οποίες συνειδητά αποκρύπτει.

Υπάρχει όμως τρόπος να αποδειχτεί ποιος λέει την αλήθεια. Τον προκαλούμε να δώσει στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία, ούτως ώστε να μη διασύρεται από τις ανακοινώσεις των αξιωματούχων που καθημερινά τον διαψεύδουν, όπως σήμερα έγινε με την Κύπρο».

Νέα απάντηση από τον υπουργό Επικρατείας

"Και η Νέα Δημοκρατία το βιολί της. Επαναλαμβάνουμε για όποιον δεν κατάλαβε. Από το έγγραφο που επικαλείται η ΝΔ προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε (5) κανάλια ανάλογα με αυτά που δημοπρατούνται στην Ελλάδα" αναφέρει απάντηση του υπουργού Επικρατείας στην νέα ανακοίνωση της ΝΔ για τον αριθμό των αδειών.

"Τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE  που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- αναφέρουν ότι στη Γερμανία λειτουργούν έξι (6) τέτοιου είδους κανάλια. Αυτά ακριβώς τα στοιχεία κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή. Πιο επίσημα δεν υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, ας επιλέξουν. Σε μια χώρα με πληθυσμό 8 φορές όσο η Ελλάδα, είτε θέλουν να είναι 5, είτε να είναι 6… δεν είναι πάντως 56 καταλήγει η απάντηση του υπουργού Επικρατείας.