16 Φεβρουαρίου 2016

Οργή των αγροτών για τις επαφές με το Μαξίμου: Αυτοί που πήγαν έχουν διοριστεί από τον Αποστόλου

- Βαθαίνει το ρήγμα στους αγρότες και αυτό ευνοεί την κυβέρνηση, καθώς κερδίζει χρόνο
- Αγροτοσυνδικαλιστής καταγγέλει πως κάποιοι από αυτούς που ξεκίνησαν διάλογο με το Μαξίμου έχουν διοριστεί σε θέσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου!
- "Σε διάλογο για το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι της αντιλαϊκής πολιτικής στο λαιμό μας, δεν θα πάμε" δηλώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων
- Εξοργισμένοι αγρότες από την απόφαση συναδέλφων τους να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη ότι έχει επέλθει κόπωση στο αγροτικό κίνημα και αξιοποιώντας τις εσωτερικές διασπάσεις επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να πάρει τον έλεγχο των πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο "Ε", ουσιαστικά η κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη για την έναρξη του διαλόγου στους ίδιους τους αγρότες.

Click4more: Ρήγμα στα μπλόκα αγροτών - Στο Μαξίμου εκπρόσωποι μπλόκων - Για προδοσία τους κατηγορούν συνάδελφοί τους
“Βρείτε τα μεταξύ σας, με τον ορισμό μιας επιτροπής που θα εκφράζει αντιπροσωπευτικά το κίνημα και τότε ο πρωθυπουργός θα σας δεχτεί” είναι το μήνυμα που στέλνει στους αγρότες η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Κυβερνητικές πηγές εξηγούν πως ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να δει αποσπασματικά τους επικεφαλής των 60 μπλόκων!

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωποι των αγροτών θα συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα πιθανότατα την Κυριακή.

Την ίδια ώρα ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, μιλώντας στο Mega υποστήριξε ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο Μαξίμου, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος, "έχουν διοριστεί από τον Βαγγέλη Αποστόλου" και πως ένας εξ αυτών είναι στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.