04 Φεβρουαρίου 2016

Δεν έχει ξαναγίνει: Έκλεισαν από καφετέριες μέχρι γραφεία τελετών!

Μέχρι το απόγευμα θα μείνουν κλειστές οι περισσότερες καφετέριες σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

«Ρολά» έχει κατεβάσει όλη η χώρα λόγω της απεργίας που έχει κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού αφού από το πρωί έχει νεκρώσει όλη η χώρα.
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με πολύωρους αποκλεισμούς των
εθνικών οδών, των αεροδρομίων και των λιμανιών αλλά και 24ωρο αποκλεισμό με μπλόκα στις εθνικές οδούς από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του κ. Γιάννη Βάγγου, μέλους της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Λιβαδειάς, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», θέλοντας να τονίσει την γενικότερη ένταση που επικρατεί.

«Στη Λιβαδειά, ακόμη και τα γραφεία τελετών είναι κλειστά», είπε και σημείωσε παράλληλα πως οι αγρότες δεν θα υποχωρήσουν αν δεν αποσυρθεί το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Κλειστές οι καφετέριες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα «λουκέτο» έχουν βάλει οι καφετέριες σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

«Νεκρή» πόλη θυμίζει σήμερα η Λάρισα αφού τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους για να λάβει μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση.

Οι καφετέριες της πόλης έχουν κατεβάσει ρολά σε μία κίνηση με την οποία οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι έμποροι έχουν πάρει απόφαση για ολοήμερο λουκέτο στην αγορά της πόλης.

Η ίδια εικόνα και στην Θεσσαλονίκη αφού από το πρωί κλειστά παραμένουν τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι καφετέριες της πόλης.



Ακόμη κλειστή είναι και η την παραδοσιακή αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, «Καπάνι», στις οδούς Εγνατία και Ερμού στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.



Με το σύνθημα «κλείνουμε για να μην μας κλείσουν» οι επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην απεργία, αφού μέχρι τις 17:00 το απόγευμα καφετέριες και καταστήματα εστίασης επί της Λεωφόρου Νίκης, στην οδό Παύλου Μελά, στην Κούσκουρα και στην περιοχή του Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστά.