19 Φεβρουαρίου 2016

Κι άλλες πήγαν στον Ιράν κυρά μου αλλά δεν αυτοεξεφτελίστηκαν

Όταν η Ρόδη Κράτσα έδωσε το καλό παράδειγμα στην Περιστέρα

Η εικόνα της συντρόφου του Έλληνα Πρωθυπουργού που τον συνόδευε στο ταξίδι στην Τεχεράνη με την μουσουλμανική μαντίλα δεν ήταν εικόνα τιμητική για την χώρα και τις Ελληνίδες γιατί υπέκυψε σε μία συνήθεια που δεν είναι ¨τοπική φορεσιά¨ αλλά σύμβολο καταπίεσης και περιθωριοποίησης των γυναικών.

Σίγουρα στο Ιράν των μουλάδων όπως και κάποιες άλλες μουσουλμανικές χώρες πιέζουν τις δυτικές γυναίκες να φορούν την μαντίλα όταν βρίσκονται στο έδαφος τους. Είναι μία μεγάλη επιτυχία γι’ αυτούς κάθε φορά που το απαιτούν και το επιβάλλουν.
Πρέπει να τους γίνεται το χατίρι;

Η Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος σήμερα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, όταν επισκέφθηκε το Ιράν ως ευρωβουλευτής και μάλιστα μία εποχή πιο  σκληρή, για την χώρα αυτή από την σημερινή, δεν υπέκυψε. Απέκλεισε το ενδεχόμενο της μαντίλας, υπερασπιζόμενη τις αξίες της χώρας της και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Συμβιβάστηκε απλά μ’ ένα μαύρο καπέλο ως ένδειξη επιείκειας στις συνήθειες μίας άλλης χώρας. Και όπως λέει η ίδια, ¨και αυτό δεν ήταν χωρίς παρατράγουδα, αλλά αποτελούσε κόκκινη γραμμή για εμένα¨.

Στην δε Σαουδική Αραβία όταν πήγε δέχτηκε μεν το μαύρο μακρύ φόρεμα, αλλά άφησε ακάλυπτο το κεφάλι της.




http://www.parapolitika.gr/article/345528/otan-i-rodi-kratsa-edose-kalo-paradeigma-stin-peristera