27 Φεβρουαρίου 2016

«Άνοιγμα» στο Ποτάμι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Ποταμιού.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, βρίσκεται στο τιμόνι της η πιο ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση.

«Η χώρα πορεύεται με ψέματα και αναξιοπιστία και δυστυχώς είμαστε απομονωμένοι διεθνώς» συνέχισε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πλέον απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, που εξαπάτησε το λαό και σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι, ενώ ζητά συναίνεση στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού, την ίδια ώρα ανασύρει τη σκανδαλολογία. «Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ζητά συναίνεση ή αν είναι κάτι προσχηματικό. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραμείνει στην εξουσία και να στείλει το λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε γενναίο «άνοιγμα» προς το Ποτάμι και τα στελέχη του, λέγοντας: «Ανήκετε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας. Έχω μια δυσκολία να αποκρυπτογραφήσω το στίγμα του Ποταμιού, αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό για το πολιτικό σύστημα. Προσελκύσατε άξιους ανθρώπους που βλέπουν επιφυλακτικά τα παλιά κόμματα».