15 Φεβρουαρίου 2016

«Φρούριο» το σπίτι του Φλαμπουράρη

Κάτι από… οχυρό θα θυμίζει στο άμεσο μέλλον η οικεία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οδού Βουλγαροκτόνου, προβλέπει τη φύλαξή του από ειδικές αστυνομικές μονάδες.

Συγκεκριμένα, έξω από το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη θα βρίσκονται δύο τζιπ των τεσσάρων ατόμων με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Οι επίλεκτοι αυτοί αστυνομικοί θα είναι εφοδιασμένοι με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ σε κοντινή απόσταση θα βρίσκεται και ομάδα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), οι οποία θα επεμβαίνει δυναμικά σε περίπτωση εκδήλωσης νέα επίθεσης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο, πάντως, εγείρει αρκετές ενστάσεις από αστυνομικούς με πολυετή εμπειρία από το «άβατο» των Εξαρχείων, καθώς εκτιμούν πως τέτοιου είδους σταθερές περιπολίες στην «καρδιά» των αντιεξουσιαστών θα φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα και οι ομάδες φύλαξης θα γίνονται στόχοι καταδρομικών επιχειρήσεων.

Για την ώρα, πάντως, ο πολιτικός «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα διαμένει σε ξενοδοχείο ή στο εξοχικό του στην Αίγινα, υπό τον… φόβο των Ιουδαίων.

Παπ.

*Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» που κυκλοφόρησε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016.