17 Φεβρουαρίου 2016

Με υπουργική απόφαση η «παράλληλη απασχόληση» κοπρόσκυλων ΑΠΕ και ΕΡΤ

Τη δυνατότητα παράλληλης απασχόλησης θα έχουν πλέον οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και του ΑΠΕ, όπως προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση, το οποίο θα έρθει στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν τα κριτήρια για παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ παρατείνεται μέχρι τις 15-3-2016 (είχε λήξει στις 29-1-2016) η προθεσμία υποβολής της σχετικής δήλωσης για παράλληλη απασχόληση.

Με την ίδια τροπολογία μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), και μάλιστα προστίθεται στις αρμοδιότητες «η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια».

Τέλος, στα γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β’ και Γ’ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα προΐστανται υπάλληλοι με βαθμό τουλάχιστον Γραμματέα Επικοινωνίας Α, ενώ υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.

Αλέξανδρος Διαμάντης
http://www.liberal.gr/arthro/33662/epikairotita/2016/me-upourgiki-apofasi-i-isonparallili-apascholisisin-dimosiografon-ape-kai-ert.html