01 Φεβρουαρίου 2016

Ιρακινός με πλαστό διαβατήριο του ISIS συνελήφθη στην Αθήνα

Ενας 37χρονος Ιρακινός ο οποίος ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα με ένα από τα πλαστα διαβατήρια που είχαν κλέψει οι μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από το Ιράκ, συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Ο 37χρονος, ο οποίος ζει στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, υποστήριξε ότι το επίμαχο διαβατήριο το παρέλαβε στην Αθήνα μέσω ταχυδρομείου, στέλνοντας μόνο την φωτογραφία του σε έναν ξάδερφο του, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να μεταβεί στο Ιράκ για να ανανεώσει το διαβατήριό του, λόγω περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από την Χώρα μας, που του είχε επιβληθεί το 2008, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα.

Τη συγκεκριμένη παρτίδα διαβατηρίων είχαν κλέψει τζιχαντιστές από το Ιράκ. Η Αστυνομία είχε λάβει πληροφορίες από τη Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και μόλις εντόπισε το διαβατήριο σήμανε συναγερμό.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι μεγάλος αριθμός κενών διαβατηρίων εκλάπησαν από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS από το κέντρο πολιτών στην Ιρακινή επαρχία Nineveh κατά τη διάρκεια του Ιουνίου με αποτέλεσμα τα κενά διαβατήρια αυτής της σειράς να έχουν ακυρωθεί από τις αρχές του Ιράκ, προκειμένου να αποφευχθεί η εκμετάλλευση των διαβατηρίων και η διείσδυση ξένων μαχητών του ISIS στην Ευρώπη.

O 37χρονος που συνελλήφθη όταν έφθασε από την Κωνσταντινούπολη με την πρωινή πτήση, εργάζεται ως υπάλληλος σε κατάστημα εστίασης στην ΑΘήνα και είναι συνιδιοκτήτης, μαζί με τα δύο του αδέλφια, εταιρίας κατασκευής επίπλων που εδρεύει στο Κουρδιστάν.

Ο λόγος που επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη όπως δήλωσε στους αστυνομικούς ήταν για να προβεί σε αγορά ξυλείας για την εταιρία του καθώς επίσης να συναντήσει τη μητέρα του και την μία από τις έξι αδελφές του.