09 Φεβρουαρίου 2016

Χρεώνουν χήρα τζιχαντιστή για τη δολοφονία της Kayla Mueller - Τη βίαζαν και τη βασάνιζαν

Υπό κράτηση για δραστηριότητες που σχετίζονται με τρομοκατία κρατείται στο Ιράν η 25χρονη Nisreen Assad Ibrahim Bahar. Η χήρα ανώτερου ηγέτη των τζιχαντιστών κατηγορείται για τον θάνατο της Αμερικανίδας Kayla Mueller που βασανίστηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν σε ομηρία στη Συρία.
Η Nisreen Assad Ibrahim Bahar, γνωστή και ως Umm Sayyaf, αποκάλυψε πέρυσι σε πράκτορες του FBI πως η Kayla Mueller ήταν ιδιοκτησία του αρχηγού των τζιχαντιστών Abu Bakr al-Baghdadi. Αυτό σήμαινε ότι ήταν υποδουλωμένη. Η Kayla Mueller βιάστηκε επανειλημμένα από τον Abu Bakr al-Baghdadi και αναγκάστηκε να τον παντρευτεί ενώ ήταν αιχμάλωτη στη Συρία.

Σήμερα η Nisreen Assad Ibrahim Bahar, χήρα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Abu Sayyaf που πέθανε τον περασμένο Μάιο, κρατείται στο Ιράκ για την τρομοκρατική δράση της. "Οι κατηγορίες αντανακλούν το γεγονός πως το σύστημα δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραμένει ισχυρό εργαλείο για να τιμωρηθούν εκείνοι που βλάπτουν πολίτες μας στο εξωτερικό", σημείωσε ο John Carlin. Η Nisreen Assad Ibrahim Bahar θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της, χωρίς να μπορούν να εγγυηθούν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.


Η Kayla Mueller από το Prescott στην Αριζόνα είχε πάει στην Τουρκία το 2012 για να εργαστεί σε οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύρους πρόσφυγες κατά μήκος των συριακών συνόρων. Την έπιασαν αιχμάλωτη τον Αύγουστο του 2013 ενώ έφευγε από ένα νοσοκομείο στο Χαλέπι, βόρεια της Συρίας. Ήταν ο ίδιος ο Abu Bakr al-Baghdadi που φυλάκισε την Kayla μέσα στο σπίτι της Nisreen Assad Ibrahim Bahar στη Συρία. Η Nisreen Assad Ibrahim Bahar κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και αντιμετωπίζει ισόβια φυλάκιση σε περίπτωση που καταδικαστεί.


Πηγή: Mirror