30 Μαρτίου 2016

Θεσσαλονίκη: 10 χρόνια σε γυναίκα που εξέδιδε την ανήλικη κόρη της φίλης της

Στον 75χρονο συγκατηγορούμενο επιβλήθηκε έξι χρόνια εξαγοράσιμη ποινή, προς 10 ευρώ την ημέρα

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για μία γυναίκα 41 ετών, η οποία εξέδιδε την ανήλικη κόρη της φίλης σε 75χρονο άνδρα, τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο, ώστε να εκβιάζει και να αποσπά χρήματα από τον γηραιό άνδρα.

Εκτός από την γεωργιανής καταγωγής βασική κατηγορούμενη της θλιβερής αυτής υπόθεσης, το δικαστήριο τιμώρησε με φυλάκιση έξι ετών τον 75χρονο, ενώ στους δύο καταδικασθέντες επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, στον καθένα.

Η υπόθεση βγήκε στην επιφάνεια τον Οκτώβριο του 2014, μετά από καταγγελίες που είχε στη διάθεσή του το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η 41χρονη Γεωργιανή εξανάγκαζε την ανήλικη κόρη της Βουλγάρας φίλης να συνευρίσκεται με τον 75χρονο άνδρα από την Ελλάδα, έναντι αμοιβής. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, είχαν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο ραντεβού, από το καλοκαίρι του 2012, έως το Μάρτιο του 2013. Το διάστημα εκείνο, η κοπέλα ήταν 16 ετών.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση; Μία από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει η 41χρονη Γεωργιανή, έπεσε στα χέρια ενός γείτονα, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό. Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τόσο την ίδια, όσο και τον 75χρονο άνδρα, ενώ προχώρησε στην κατάσχεση του πορνογραφικού υλικού που είχε καταγραφεί.

Στην απολογία του, ο 75χρονος Έλληνας δήλωσε ότι δεν γνώριζε πως το κορίτσι ήταν 16 ετών, κάτι που δέχθηκε εν μέρει το δικαστήριο, μετατρέποντας την ποινή του σε εξαγοράσιμη, προς 10 ευρώ την ημέρα.Το θύμα, παρ’ ότι αναζητήθηκε, δεν εντοπίστηκε προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.