02 Μαρτίου 2016

«Τζαμπατζήδες» οι Ιταλοί πολιτικοί -Εβαλαν «φέσι» 20.000 ευρώ στο μπαρ της Βουλής

Βιαστικοί, αφηρημένοι, ή απλά... κλασικοί «τζαμπατζήδες», το γεγονός είναι ένα. Πολλοί Ιταλοί πολιτικοί φεύγουν από το μπαρ της Βουλής με ένα σνακ ή έναν καφέ, δίχως να έχουν πληρώσει.

Τώρα όμως, οι διαχειριστές του μπαρ αποφάσισαν να πατάξουν το φαινόμενο. Ολα ξεκίνησαν όταν άλλαξε η διαχείριση και το περασμένο καλοκαίρι διαπιστώθηκε έλλειμμα 20.000 ευρώ, εξαιτίας αυτών εκείνων που «ξεχνούν» να πληρώσουν τον λογαριασμό. Ετσι, πλέον οι Ιταλοί βουλευτές μπορούν να πάρουν έναν καφέ ή το σάντουιτς τους μόνο με την επίδειξη της απόδειξης, ώστε να είναι βέβαιο ότι έχουν περάσει από το ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές έχουν ήδη φύγει από το ιταλικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με το Politico, 34 από τους βουλευτές που έμειναν εκτός Βουλής το 2013 είχαν απλήρωτους λογαριασμούς στο μπαρ από 300 έως 800 ευρώ ο καθένας τους.

Τώρα, όπως γράφει η Corriere della Sera, η διαχείριση του μπαρ της Βουλής επιστρατεύει ομάδα με πρώην υπαλλήλους του κοινοβουλίου, οι οποίοι γνωρίζουν τα πρόσωπα που κυκλοφορούν σε αυτό, και θα είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον να παρακολουθούν ποιοι πληρώνουν και ποιοι όχι και στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο, να ζητούν ευγενικά και με διακριτικότητα από τους βουλευτές να τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς τους.