29 Μαρτίου 2016

Ο Πελέ αξιώνει 30 εκατ. δολάρια από τη Samsung


Το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων από τη Samsung αξιώνει ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η εν λόγω εταιρεία χρησιμοποίησε την εικόνα του στη διαφημιστική της καμπάνια...
δίχως την άδειά του.

Ο 75χρονος -πλέον- Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, προσέλαβε τον ίδιο δικηγόρο που είχε χρησιμοποιήσει ένας άλλος μύθος του αθλητισμού, ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν.

Ο δικηγόρος κατέθεσε αγωγή κατά της κορεάτικης εταιρείας, καθώς, όπως υποστήριξε στο κείμενο, χρησιμοποιούσε την εικόνα του πελάτη του, προκειμένου να προβάλλει το νέο μοντέλο τηλεόρασης υψηλής τεχνολογίας που έβγαλε, παρ' ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου είχαν καταλήξει σε «ναυάγιο».

Οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδώθηκαν

Κατά το παρελθόν, ο Πελέ είχε υπογράψει συμφωνίες για τις καμπάνιες εταιρειών όπως η Procter & Gamble, η Volkswagen, η Emirates και τα εστιατόρια Subway. Οι διαπραγματεύσεις με τη Samsung διεξάγονταν το 2013, αλλά ξαφνικά, η εταιρεία αποσύρθηκε από τις συζητήσεις. Ως εκ τούτου, ουδέποτε έλαβε την έγκριση του Βραζιλιάνου να χρησιμοποιήσει την εικόνα του σε οποιαδήποτε δραστηριότητά της. Για τη «ζημιά» που υπέστη, όπως υποστηρίζει, αξιώνει το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων.

Το ίδιο δικηγορικό γραφείο, είχε βοηθήσει τον Μάικλ Τζόρνταν να κερδίσει αγωγή 8,9 εκατ. δολαρίων από αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία χρησιμοποίησε την εικόνα του, δίχως την έγκρισή του.