30 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Ρόμπα έκανε τον Τσίπρα ο Κυριάκος: Ο 3ος εκβιαστής ήταν δικός σας συνεργάτης και δεν βλέπω να διαρρέουν δικές του συνομιλίες-Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές

Στο «κόκκινο» ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν μία φράση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού.

«Εγώ θυμάμαι ότι ήταν τρεις στην παρέα των εκβιαστών. Τον τρίτο δεν θυμάμαι το όνομά του, αλλά...
θυμάμαι ότι ήταν δικός σας στενός συνεργάτης. Δεν είδα να διαρρέουν δικές του συνομιλίες φαντάζομαι ότι υπάρχουν και δικές του συνομιλίες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο κύκλωμα των δημοσιογράφων.

Αμέσως σηκώθηκε όρθιος για να απαντήσει ο πρωθυπουργός, με τους δύο τους να έχουν έντονο διάλογο. «Οχι, καθίστε κάτω, θα απαντήσετε μετά», του είπε ο κ. Μητσοτάκης μόλις τον είδε να σηκώνεται, «Ανακαλέστε, δεν θα λέτε τέτοιες ανακρίβειες», του απάντησε ο κ. Τσίπρας. «Δεν ανακαλώ απολύτως τίποτα, καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας, καθίστε κάτω τώρα», ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, με τον κ. Τσίπρα να τον καλεί να πει ποιος ήταν ο στενός του συνεργάτης στον οποίο αναφέρθηκε.



Οταν ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός πήρε τον λόγο τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε δικαίωμα να μην απαντά στα στοιχεία που κατέθεσε για τις σχέσεις της ΝΔ με τους εκβιαστές, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί τον πρωθυπουργό ότι έχει σχέση με έναν από τους εκβιαστές και ότι είναι συνεργάτης με έναν εκ των εκβιαστών. Αν δεν ανακαλέσει, θα είναι ένας κοινός συκοφάντης».


Φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρονταν στον Χρήστο Φράγκο, ο οποίος έγραψε το περιβόητο άρθρο πως η Google πολεμάει τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν συλληφθεί στο left.gr και εμφανίζεται σε φωτογραφίες με τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να του χαμογελάει.



Μητσοτάκης: Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές κύριε Τσίπρα

«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές, για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» σημείωσε απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Δεν μπορείτε να σηκώσετε το βάρος διακυβέρνησης της χώρας. Να φύγετε, να παραιτηθείτε» πρόσθεσε.

«Για τα ζητήματα της διαπλοκής και του παρακράτους, δεν σας κατηγόρησα γιατί η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Σας κατηγόρησα ότι απόρρητες συνομιλίες ως δια μαγείας διέρρευσαν σε έντυπο και στη συνέχεια έσπευσε να τις «αγκαλιάσει» η κ. Γεροβασίλη. Αυτό είναι το παρακράτος.» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «εγώ θυμάμαι ότι ήταν τρεις στην παρέα των εκβιαστών. Ο τρίτος θυμάμαι ότι ήταν δικός σας στενός συνεργάτης και δεν είδα να διαρρέουν οι δικές του συνομιλίες. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και δικές του συνομιλίες. Για αυτό σας κατηγορώ κύριε Τσίπρα»

«Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην πραγματική οικονομία.» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

 «Κατακρίνατε τον ΟΟΣΑ, τώρα ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μαζί με την κ. Μέρκελ.» πρόσθεσε.

«Κάνατε μεγάλη ζημιά στη χώρα αυτούς τους 15 μήνες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Υποστήριξε ότι η χώρα θα είχε γλιτώσει το τρίτο μνημόνιο.

Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να συμφωνήσουν στη σύσταση δύο εξεταστικών επιτροπών.

«Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο: