01 Μαρτίου 2016

ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΙ ΕΔΩ Η ΣΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΑΖΙ! Πέντε εκτελέσεις σε μία ημέρα στη Σαουδική Αραβία-Έφτασαν τις 69 για το 2016

Με τη θανατική ποινή καταδικάστηκαν τρεις Σαουδάραβες, ένας Ιορδανός και ένας άνδρας από το Κατάρ για εμπορία ναρκωτικών και φόνους

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την κατακραυγή, η Σαουδική Αραβία επιμένει να εφαρμόζει τη θανατική ποινή. Η αραβική χώρα εκτέλεσε την Τρίτη (1/3) άλλους πέντε ανθρώπους, οι οποίοι καταδικάστηκαν για διάφορα εγκλήματα. Συνολικά για το 2016, ο αριθμός των εκτελέσεων στη χώρα έχει ανέλθει στις 69.

Ο αριθμός έχει επιβεβαιωθεί και επισήμως, παρ' ότι η διεθνής κοινότητα και ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν εκφράσει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, εκτελέστηκαν ένας Ιορδανός και ένας Σαουδάραβας με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, καθώς συνελήφθησαν να έχουν εισάγει στη χώρα μεγάλη ποσότητα από αμφεταμίνες.

Ένας ακόμη άνδρας από το Κατάρ και δύο Σαουδάραβες, καταδικάστηκαν σε θάνατο καθώς κρίθηκαν ένοχοι για ξεχωριστούς φόνους που πραγματοποίησαν.

Στις 2 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ενέκρινε την εκτέλεση 47 ανθρώπων μέσα σε μία ημέρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων καταδικάστηκαν για συμμετοχή ή συνεργασία με την Αλ Κάιντα. Μαζί τους εκτελέστηκε και ένας σιίτης κληρικός, γεγονός που προκάλεσε τρομερά επεισόδια στο Ιράν και ακολούθησε το έντονο διπλωματικό επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών.