19 Μαρτίου 2016

ANIKANOI! Εμπόδια σε έργα ψηφιακών υποδομών ύψους 60 εκατ. βάζει η κυβέρνηση

Στο κενό οδηγεί η κυβέρνηση την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, ακυρώνοντας δεκάδες έργα υποδομών, με οδυνηρές συνέπειες τόσο για την απώλεια κονδυλίων όσο και για την απασχόληση.
Έργα αξίας τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ έχουν ακυρωθεί, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου πληροφορικής, τους τελευταίους μήνες ενώ υποδομές συνολικής αξίας άνω των 186 εκατ. ευρώ βρίσκονται καθηλωμένες εξαιτίας καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ ως έργα-γέφυρα.
Αιτία, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, είναι η αδυναμία της κυβέρνησης στη θεσμοθέτηση της νέας διαχειριστικής αρχής, της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής, που αποτελεί προϋπόθεση για να εκτελεστούν τα έργα τεχνολογίας του νέου ΕΣΠΑ. Η νέα αυτή γραμματεία θα υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό με απώτερο σκοπό να μετατραπεί σε αυτόνομο υπουργείο.
Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας πρόσφατα σε συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) επισήμανε ότι η ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής θα απελευθερώσει πόρους συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.