05 Μαρτίου 2016

Λαθρομεταναστευτικό: "Πωλητήριο" έχουν βάλει καταστήματα στην πλατεία Βικτωρίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

"Πωλείται η επιχείρηση", γράφουν κάποια καταστήματα από το βράδυ της Παρασκευής περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας. Οι ίδιοι αναφέρουν πως έκαναν αυτή την κίνηση λόγω της καθημερινής προσέλευσης και διαμονής προσφύγων στην περιοχή.
Αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες που έβαλαν "πωλητήριο" στις επιχειρήσεις τους. Καφετέριες βίντεο κλαμπ, εστιατόρια και ένα περίπτερο αποτελούν τα πρώτα παραδείγματα καταστηματαρχών που μοιάζουν διατεθειμένοι να φύγουν από την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί πρόσφυγες έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο.

"Πωλείται"...
Η κάμερα του newsit.gr βρέθηκε στο σημείο, όπου πρόσφυγες και μικρά παιδιά, ακόμη και νεογέννητα κοιμούνται στην πλατεία δίπλα σε σκουπίδια. Άνθρωποι κατατρεγμένοι απο τον πόλεμο έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και θέλοντας και μη παραμένουν στην πλατεία Βικτωρίας γιατί δεν έχουν που αλλού να μείνουν.


Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως το γεγονός ότι τα πανό για την πώληση των επιχειρήσεων είναι ίδια, κάτι που δείχνει πως πρόκειται μάλλον για μία συντονισμένη και περισσότερο συμβολική κίνηση των καταστηματαρχών της περιοχής.






Με τον τρόπο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούνται να ζήσουν σε καθημερινό επίπεδο οι πρόσφυγες.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
http://www.newsit.gr/ellada/Prosfygiko-Politirio-exoyn-valei-katastimata-stin-plateia-Viktorias-VINTEO-FOTO-/590227