27 Μαρτίου 2016

Ποιος Έλληνας πρώην υπουργός Άμυνας εγκωμιάζει την Τουρκία;

Συμμετείχε σε σύνοδο στην Τουρκία ζήτησε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αν και όπως είπε γνωρίζει ότι υπάρχει πολύ ισχυρή αντίθεση στην Ελλάδα,.

Εγκώμια για την Τουρκία έπλεξε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας...Γιάννος Παπαντωνίου. Όπως μεταδίδει το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Τουρκίας TRT, πρώην υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε στη συνεδρία με τίτλο «Νέα Παγκόσμια Τάξη και το Μέλλον» στη Σύνοδο Κορυφής του Ουλούνταγ για την Οικονομία.

Ο Παπαντωνίου είπε ότι αν και υπάρχει πολύ ισχυρή αντίθεση στην Ελλάδα, ο ίδιος υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο πρώην Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις:

«Το ότι η Τουρκία συνεχίζει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, η συνεχής στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας σημαίνει άλλωστε ότι πρόκειται για ένα ισχυρό παίκτη σε παγκόσμια κλίμακα. Μια χώρα που δεν φοβάται τον υπόλοιπο κόσμο. Έχει νέο και δυναμικό πληθυσμό. Έχει πολύ λαμπρούς επιχειρηματίες. Αν λάβετε υπόψη και τη γεωπολιτική σας θέση, εκεί υπάρχουν άλλωστε όλες οι συνιστώσες για να πετύχετε σε μια παγκόσμια οικονομία.»

Ο Παπαντωνίου ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία ως μια αναπτυσσόμενη και επιτυχημένη οικονομία είναι υπερδύναμη.


Ο πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ από την πλευρά του είπε ότι το η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική τόσο για την Ευρώπη όσο και τη Βρετανία.

Ο Ράινφελντ ανέφερε επίσης πως πολύ πιθανότατα η Σκωτία μπορεί να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περίπτωση που αυτό επιλέξει να βγει από την ΕΕ.

http://www.onalert.gr/stories/poios-ellinas-prohn-ypourgos-amynas-egkwmiazei-thn-tourkia/48781